logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
4. Svibanj 2015

Lakoća muziciranja Antenata

Projekt MIMO debelo je zašao svoju drugu sezonu, a na ovom izdanju zabilježen je susret naizgled nespojivih izvođača- Harp Explosiona i nama poznatijih Antenata.

Toliko cijenjena točnost MIMO večeri odlična je stvar za radne ljude, kao i za roditelje koji bi svojim potomcima htjeli ukazati da je drugačiji svijet moguć. Nakon kratkog uvoda, nastupio je genijalan blueser Harp Explosion koji je izvrsno iskoristio svoje umijeće sviranja usne harmonike u kombinaciji s digitalnim efektima. Njegov kratki nastup oduševio je okupljene, a i adekvatno zagrijao za Antenat.

Nakon Harp Explosiona uslijedilo je pozitivno „seciranje“ njegove glazbe od strane glazbenog kritičara Jagatića, filozofa i anarhista Jurića i glazbenika Žalca. Svi su se složili u jednom – Iggy Harp Explosion je izvrstan i talentiran glazbenik. Stoga, ne budite lijeni i obavezno ga dođite poslušati čim vam se pruži prilika. Nakon seciranja bluesa, na redu je došao tzv. subreggae. Svim gostima još uvijek je nejasno kako je moguće da jedan sastav s tako unikatnom energijom dobio toliko medijskog ignoriranja u 18 godina postojanja. Jurić je zaključio da se Antenat zasigurno neće jeftino prodati estradi, ali bi pridodala da se Antenat zapravo neće prodati estradi. Jer oni jednostavno tamo ne pripadaju. Možda i u tome leži čar njihovog muziciranja i što ih tolike godine sljedbenički pratimo iz koncerta u koncert.

Sam nastup Antenata nije trajao dugo, no mislim da nitko nije ostao kratkih rukava. Bend je dobio čistoću zvuka, publika je dobila plesni prostor (a i fotelje), dok je glazba Antenata osvojila i pokoje „nove uši“. Koncert je izletnički otvoren s „Nazorovom“, dok je kombinacija „Velebeata“ i „Bolivije“ koju tako rijetko čujemo na koncertima, naprosto ostavila bez daha. Biciklisti i izletnici su zadovoljeni s „Odom“ i naslovnom pjesmom s trećeg albuma „Izlet“. Pod prašinom nisu ostali Antenatovi klasici „DBK“ i „Propisan Red“, a koncert je izvrsno zatvoren s „Them Promise“.

Iako mi je bilo pomalo čudno gledati jedan od najplesnijih sastava u Hrvatskoj iz fotelje, moram priznati da je zapravo i godilo pogledati Antenatov koncert iz druge perspektive. Perspektive koju ne nudi jedan mračni i zadimljeni prostor. Glazbenici su odlično predstavili svoj rad široj publici, a govornici su pokazali poštovanje prema samom MIMO projektu, kao i prema onima koji su nastupali sinoć u sklopu njega.

Foto i video: Ivana Percl

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice