logo-t

 • "I Dalje" je novi singl za Sassju

 • Escape the City - najbolji bijeg

  Escape the City - najbolji bijeg

 • Seasplash živi vječno

  Seasplash živi vječno

 • Banana Zvuk objavili video za

  Banana Zvuk objavili video za "OPG"

 • Brain Holidays na Jamajci snimili singl s Italee

  Brain Holidays na Jamajci snimili singl s Italee

nike

Događanja
Intervjui
30. Prosinac 2014

Sassja

Sa Sassjom, živahnom vokalisticom iz susjedne nam BiH upoznali smo se preko ultimativnog hita "Ostavi da gori", dok je njena suradnja s našim Jah Billahom uvijek "padala" na plodno tlo.

Imamo vrlo dobar razlog za intervju jer ova mlada dama najavljuje svoj prvi album "Taktički praktično" koji izlazi s prvim zrakama proljeća 2015.

Reggae hr: Godine 2010. pojavila si se s hitom „Ostavi Da Gori“ koji je postao prepoznatljiv među „reggae zajednicom“ na Balkanu. Što ti je ta pjesma donijela i koliko je utjecala na razvoj tvoje glazbene karijere?

Sassja: Poslije "Ostavi da gori" sam dobila prve pozive na nastupe i ta pjesma me nekako natjerala da nastavim raditi, snimati.

Reggae hr: Bilježiš mnoge suradnje s ovdašnjim kolektivima i pojedincima. Ponajviše nas zanima tvoj rad s našim dugogodišnjim suradnikom Jah Billahom, kada i kako ste se uspjeli povezati?
Sassja: Jah Billah i ja se poznajemo nekih pet- šest godina, često smo se družili na partijima u Hrvatskoj  i uvijek smo imali plan da radimo zajedno. Čekali smo pravi riddim, pravo vrijeme, i eto, desilo se da je uradio muziku za jednu pjesmu na albumu. U januaru planiramo snimati spot za tu pjesmu i izbaciti je kao sljedeći singl, prije izdavanja albuma.

Reggae hr: Koliko nestabilna ekonomska situacija u BiH utječe na tvoj rad u glazbi (kreativno i materijalno)? Jesi li razmišljala o aktivnostima u inozemstvu i izlasku na strano tržište?
Sassja: Tek posljednjih godinu dana, od kako sam u pregovorima sa Menartom, vidim koliko su muzičari iz EU u prednosti u odnosu na nas iz BIH. Pri tome ne mislim na prodaju i honorar, jer je s te strane svima jednako teško, već mislim na masu jednostavnijih i uređenijih zakona koji u BIH uglavnom ne postoje. Neki izlazak na strano tržišne ne namjeravam forsirati, ako nešto treba da se desi, desit će se prirodnim tokom. Do sada sam samo radila to što volim i onako kako me inspiracija ponese, pa planiram tako i dalje.

Reggae hr: Koliko uopće razmišljaš o izgradnji profesionalne glazbene karijere od koje ćeš zarađivati za kruh i postoji li receptura da u tom procesu ostaneš dosljedna glazbenici u sebi?
Sassja: Bilo bi super kad bi si mogla priuštiti da stvaram samo muziku i tekstove, a vikendom da putujem na koncerte. To je ono što volim i što me čini sretnom, a sve drugo radim zato jer se mora nešto raditi za život. Za sada namjeravam zadržati svoj "obični" posao i uz to raditi muziku. Ukoliko muzika donese barem kiflu, rado ću se odreći svakog drugog posla i kruha kojeg on nosi.

Reggae hr: Čekamo prvi tvoj album koji je je najavljen sa singlom „Lagano s chillom“. Možeš nam otkriti što nas očekuje?
Sassja: "Clash" je prvi singl sa albuma "Taktički praktično", a pjesma "Lagano s chillom" je singl za internet, i neće se naći na albumu. Spot za sljedeći singl snimamo odmah poslije Nove godine i vjerovatno ćete ga slušati i gledati vec krajem januara.  Album uskoro ide Kooladeu na mastering, a Menart će ga izdati početkom proljeća. Najviše posla je na albumu, osim mene, imao Kantriman, a ostali producenti su Koolade, Billain, Jah Billah, Max RubaDub, Fokus i Dedduh.

Reggae hr: A što ti očekuješ od albuma i imaš li posebne želje u 2015. godini?
Sassja: Album sam dugo radila i mnogo pjesama sam promijenila, izbacila, ubacila nove i sretna sam da će konačno i publika čuti šta se sve radilo posljednjih nekoliko godina. Ne bih ga svrstavala u neki posebni žanr, neko ko poznaje muziku, shvatit će iz koje škole potičem. Ja sam MC, rimam uz različite ritmove i nadam se da će se to prepoznati na ovom izdanju. Pisala sam o raznim temama kao i do sada, a od proljeća planiram i malu turneju u svrhu promocije albuma, pa se uskoro vidimo i na koncertima u Hrvatskoj.

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Jah9 - "Note To Self"
Conquering Lion - "Revolution Time"
Hornsman Coyote - “Breathing Fire”
FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"