logo-t

 • RootsInSession predstavljaju

  RootsInSession predstavljaju "Domajkla" miks

 • Kali Fat Dub predstavlja

  Kali Fat Dub predstavlja "Životinjsku Karmu" uživo u novootvorenom klubu Dva Osam

 • Veliko rođendansko slavlje Munchies sound systema

  Veliko rođendansko slavlje Munchies sound systema

 • Egoless objavio novi album

  Egoless objavio novi album "The only way Out is Through"

 • Micah Shemaiah - “Still”

  Micah Shemaiah - “Still”

nike

Događanja
Ganja
15. Listopad 2021

NBA legalizirala korištenje marihuane u narednoj sezoni

Gotovo s testiranjima

Najjača košarkaška liga svijeta (NBA) legalizirala je konzumiranje marihuane igračima koji od ove sezone više neće biti testirani na ovu supstancu, javlja Adrian Wojnarowski. NBA liga više ne smatra marihuanu ilegalnom supstancom, a Sindikat igrača (NBPA) potvrdio je ovom američkom novinaru da NBA liga više neće imati nasumična testiranja na marihuanu, što znači da su doslovno igrači dobili dozvolu za korištenje.

Jasno, to ne znači da su nakon ovoga sve ostale supstance dozvoljene i Wojnarowski prenosi da će testiranja biti nastavljena kako bi se suzbilo korištenje supstanci koje potiču bolje igre sportaša (steroidi), kao i korištenje ostalih narkotika.

"Dogovorili smo sa Sindikatom igrača da produžimo obustavu nasumičnog testiranja na marihuanu za sezonu 2021.-22., a program ćemo usmjeriti na ispitivanje na proizvode koji poboljšavaju performanse, kao i droge", rekao je u srijedu glasnogovornik NBA lige Mike Bass.

Dekriminalizacija marihuane godinama je glavna tema na nivou američke vlade, a tamošnji mediji pišu da je američka sprinterica Sha'Carri Richardson izostavljena s popisa za Olimpijske igre nakon pozitivnog testa na marihuanu. Za kraj se navodi da je više od pola američkih država dekriminaliziralo posjedovanje malih količina marihuane.

Izvor: Klix.ba

Tekst:  

Recenzije

Banana Zvuk - "Roba"
Fokus - “Juggler's Diary”
Manudigital Meets Rastar All Stars Vol. 1
RootsInSession & Marcus G - “Lockdown Ska Riddim Album”
Black Roots - Nothing In The Larder