logo-t

 • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

 • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

 • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

  Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

 • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

 • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

  Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Vijesti
4. Srpanj 2024

Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

Roots Revival Reggae Festival 2024.
Iako je prvobitno zakazan za sredinu srpnja crnogorski Roots Revival Reggae Festival ipak je zakazao novi datum održavanja. Roots Revival Reggae Festival bit će održan na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom 5. kolovoza, a počasti će nas nastupima Dezarie, Exile The Bravea i Earl Gatesheada. Informacije o prodaji ulaznica još uvijek nisu poznate.

Dezarie
Dezarie je roots reggae pjevačica rođena u St. Croixu na Djevičanskim Otocima. Dobila je nagradu Atlante za "Najbolju novu reggae pjevačicu" 2001. godine prije nego što se vratila u St. Croix. Blisko surađuje s grupom Midnite. Iza nje stoje izdanja "Fya", "Gracious Mama Africa", "Eaze The Pain", "The Fourth Book", "Love in Your Meditation".... Godine 2002. surađivala je s Bambu Station na albumu "Talking Roots volume 1" na pjesmi "Woe".

Exile The Brave
Exile The Brave je jamajčanski reggae umjetnik, rođen kao Clayton Johnson, a dolazi iz sunčanog grada Portmorea. Odrastao na reggae, dancehall i hip hop glazbi, Exile di Brave je prvi put započeo s hip hop glazbom dok je pohađao fakultet 2003. godine. Ubrzo je otkrio da je, kako je stjecao iskustvo u usavršavanju svog glazbenog stila i bio nadvladan zaraznim melodijama reggae glazbe.

Earl Gateshead

Earlova karijera započela je kasnih 70-ih, kada je napravio svoj vlastiti sound system, jedan od prvih koje je napravio Europljanin. Instalirao ga je u svjetski poznatom Dive Baru, u Sohou, London. Earl je ukupno 23 godine svaki tjedan nastupao u The Dive Baru, koji je nažalost okončan 2002. godine kada je prostor zatvoren, nakon što je istekao zakup. Tokom kasnijeg dijela svojih Dive Bar godina Earl je postao rezident subotom navečer u klubovima kao što su međunarodno priznati Blue Note i kasnije Fabric, gdje je postao njihov rezident.

Godine 2000. Earl je počeo organizirati i nastupati na nizu događaja pod nazivom Reggae Nights u ključnom londonskom klubu Plastic People. Ova legendarna serija koncerata privukla je pažnju širom svijeta, uz nastupe međunarodnih legendi kao što su Alton Ellis, Dennis Alcapone, Sugar Minott, Cutty Ranks, Adrian Sherwood i Saxon Sound System. Uspjeh ovdje dao je Earlu ogroman poticaj u profilu, što ga je dovelo do jednog od najtraženijih reggae DJ-eva na svijetu. Nastavio je na turneju po Europi i Australiji s Big Youthom, Dr Alimantadom i Cutty Ranksom između ostalih.

Earl je bio prvi reggae DJ koji je svirao u Fabricu, The Ministry Of Sound and Space na Ibici, vjerovatno tri najveća noćna kluba na svijetu. Godine 2003. Trojan Records ga je zamolio, zajedno sa svojim prijateljem Daddy Adom, da stvori svjetski poznati trojanski zvučni sistem. Dvanaest godina je obilazio svijet kao selektor i frontmen Trojan Sounda. Napustio je Trojan prije pet godina kako bi svirao sam.
Tekst:  

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio