logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
29. Travanj 2024

Dub Tribe Rising na Natural Mystic Reggae Music Festivalu

11. izdanje Natural Mystic Festivala u Srbiji 
Ovogodišnje izdanje Natural Mystic Reggae Music Festivala u Ždrebanu održava se od 19. do 21. srpnja, a uz Wicked Dub Division i Donovana Kingjaya u pratnji Soulcraft Rockers benda najavljeni su Dub Tribe Rising.

Bilo da je noć ili dan, ljeto ili zima u samoći i surovoj divljini planina donje Austrije, živi i razvija se vjerojatno najživlji muzički laboratorij ove države. Glavni mađioničar je Monsieur.Knabber.Dub (koji je kao podrška već bio na turnejama sa AC/DC, The Prodigy, Volbeat i mnogim drugima), miješa svoje magične posude bez straha od dodavanja različitih sastojaka kao što su potpuno nezavisni ritmovi i zvučni kolaži s prizvukom duba, triphopa, hiphopa, electronic, reggae, big beats, chill out, ali i stonera i post rocka.

Sa Sabinom Thompson, uz sebe ima izvanrednu pjevačicu, tekstopiskinju i muzičarku koja pjesmama daje dušu, dubinu, raznolikost i svu potrebnu magiju. Čak se i sam Lee "Scratch" Perry izjasnio kao njihov veliki fan pa je i producirao njihovu pesmu "No Mud No Lotus" neposredno prije svoje smrti. Turneja „Tribe Am Reisen” 2022. godine dovela je ovu jedinstvenu putujuću zabavu kao headlinera na binu prestižnog austrijskog festivala Afrika Tage Wien (zajedno s Damian „Jr. Gong” Marleyjem i Groundation), ali i s Gentlemanom na Hill Vibes Reggae Festival, kao i nastupe u Austriji, Grčkoj, Nemačkoj...

Dub Tribe Rising je dobro poznat po njihovim veoma intenzivnim, privlačnim i plesnim live nastupima. MJešavina čvrstog stava, živopisnih zvučnih beatova i veoma emotivnih tekstova nikada ne ostavlja publiku ravnodušnom. Radio stanice i TV emisije u Austriji, Nemačkoj, SAD, Velikoj Britaniji, Španiji, Francuskoj, Švicarskoj, skandinavskim zemljama, dijelovima Afrike i Južne Amerike, dale su prostora ovom bendu da iskaže svoju muzičku poruku.

Očekuje vas jedinstveni zvuk najvišeg kvaliteta koji je izgrađen za ljubav i život, za trenutak i za večnost. Intuitivan, beskompromisan i strastven.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena