logo-t

  • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

    Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

    Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

    Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

  • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

    Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

    Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Vijesti
18. Siječanj 2024

Dub Pistols dolazi u Vintage Industrial Bar

Alter brit dub elektroničari Dub Pistols stižu u Zagreb u srijedu 8. svibnja
Srijeda 8.5.2024. Dub Pistols @VIB
Vrata 20:00 | Koncert 21:15
Ulaznice: uskoro

Energični sastav predvodi Barry Ashworth, a zvuk benda Dub Pistols je kombinacija više muzičkih žanrova, kao što su alternative, rock, drum’n’bass, electronica, te hip hop, ska i dub. Ova koncertna atrakcija u Vintage Industrial Bar stiže na krilima prošlogodišnjeg albuma “Frontline”.

“Ja nas nazivam najuspješnijim neuspješnim bendom svih vremena, kao i najvrijednijim lijenim gadovima na svijetu. Ponekada ne mogu da vjerujem da smo dogurali dovde, ali smo preživjeli i ide nam bolje nego ikada. Znate kako kažu, ako radite nešto što volite, zapravo nikada u svom životu nećete raditi niti jedan dan”, Ashworth.

U karijeri dugoj 27 godina, Dub Pistols su surađivali sa velikim imenima, od The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, pa do Madnessa i Gregorya Isaacsa, a nastupali su na brojnim festivalima, među kojima se nalaze Bestival, Beat-Herder i nadaleko poznati Glastonbury. Njihova muzika našla je mjesto u brojnim video igrama, ali i u dokumentacu o najpoznatijem grafiti umjetniku Banksyju.

Diskografija:
Point Blank (1998)
Six Million Ways to Live (2001/2005)
Speakers and Tweeters (2007)
Rum & Coke (2009)
Re-Hash (2011)
Worshipping the Dollar (2012)
Return of the Pistoleros (2015)
Crazy Diamonds (2017)
Addict (2020) - UK #70
Frontline (2023)

https://www.facebook.com/dub.pistols
https://www.instagram.com/dubpistol
https://dubpistolsmusic.co.uk/
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio