logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
7. Siječanj 2024

Vibration Addict i Rockers Dub Master sound system pozivaju na Sound system conference

Sound system conference: Vibration Addict meets Rockers Dub Master sound system 

Klub Kotač, Pula 
Subota 13.1.24.: 22 - 05
Upad: 8€

S veseljem vam predstavljamo soundsystem konferenciju s dva originalna dub soundsystema u Klubu Kotač. Jedan s domaćeg terena - Vibration Addict iz Sutivanca i drugi iz Italije - Rockers Dub Master, mladi veteran s 15 godina iskustva. Svaki sa svojim soundsystemom priuštiti će nam ono najbolje od dub žurke - session u conference stilu. Svi volimo ta slatka rotiranja sound systema kada na jednom mjestu uživamo u različitom soundu, stilu i vibracijama. Dolaze svaki s četiri scoopsa i s puno killer tjunova pa nas čeka jedna uzbudljiva noć. Za podršku na mikrofonu pobrinuti će se naš rasta puležan Disciple Mark I aka The Anunnaki Selector koji će nas i zagrijati sa svojom finom roots selekcijom. Počnimo steppati u ovu godinu najžešće što možemo.
 
Rockers Dub Master
Rockers dub master je jedan od najutjecajnih talijanskih soundsystema s nedavno proslavljenih 15 godina iskustva, djeluje od daleke 2007 do danas. Surađivao je s mnogim imenima svijetske dub scene, kao i nastupao na mnogim festivalima, a jedno značajnije je kada je bio rezident na Overjam festivalu. Bilo je tu mijenjanja i nadograđivanja razno raznih kutija, bogata kolekcija vinila i opreme i da spomenemo naravno mentoriranje novih soundova uvijek u svrsi sirenja soundsystem poruke i kulture. RDM je Luka, mladi veteran iz Trsta, drug koji je uvijek rado viđen na našim prostorima, ovoga puta dolazi u Pulu na ovu friendly clash conferncu tako da će ovaj meeting dva sounda u klubu Kotač biti prava poslastica za dub reggae brijače. Spomenimo samo jos i to da je Lukina selekcija bazirana na originalnu roots rock reggae školu i da veliku suradnju u Italiji ima s imenima kao sto su Moa Anbessa i Imperial Sound Army što svakako sve govori o ovoj sound instituciji.
 
Vibration Addict
Vibration Addict je ručno rađeni soundsystem iz Sutivanca, sela u unutrašnjoj Istri, koji nastaje početkom 2015 iz čistog hobija i ovisnosti o dub muzici. Iza njega stoji Neven Šugar, koji je 2014. počeo raditi svoj soundsystem iz potrebe da dub muziku osjeti u pravom smislu, držeći se svojih načela za kvalitetu bassa. Tako počinje predstavljati svoju ideju lokalnoj zajednici i odmah se je navukao na to da zabavlja ljude. Pa u cilju da zadovolji svoje strasti i zarazi druge sa soundsystemom i dub muzikom započinje serije događaja na svojoj kampanji, Dub inna di Brajde i Bass Kampanja. U 2020. počinje uređivati svoju šumu za evente uz testing partije. Sljedeće godine šuma dobiva ime Zion Boška, mjesto za soundsystem zabave. Od samih početaka kao podrška na mikrofonu mu se pridružuje Disciple Mark I, i tako održavaju sessione u sound system stilu.
U proteklim godinama sudjeluje na festivalima Outlook, Seasplash, Escape the City i sličnima, kao i na događanjima van Hrvatske. Koliko je ovisan o sound systemu, toliko je i o novoj muzici, tako ćete na njegovim sessionima plesati uz najnovija izdanja dub produkcije. Preferira dub koji se kreće od rootical steppa do futurističkih zvukova duba s naglaskom na melodičnost.
 
The Anunnaki Selector
Anunnaki djeluje od 2014. godine kao dio Dubjahners projekta, a 2017 godine počinje svoj samostalni projekt. Marki je Puležan koji vrti roots, dubwise stilove od rockers roots reggae škole do Uk stepper scene, kao sakupljač vinila i traka pokušava prenijeti Jah Rasta poruku ljudima kroz selekciju, koja se uglavnom sastoji od dobro poznatih reggae dub culture labela poput Reality shock rec., Alpha & Omega, KS Majestic music, Jah fingers, Scientist, Jah militant etc.. Inače samouki perkusionist, sudjeluje i surađuje isto tako s Vibration Addict soundsystemom gdje kao MC predstavlja istoimeni sound. Skupa i samostalno su nastupali po brojnim eventima po Istri i široj Hrvatskoj, najutjecajnija događanja su bili oni organizirani od udruge Sub, Seasplash, Dub inna di brajde i Escape the city festival.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena