logo-t

 • Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

  Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

 • Lee

  Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća

 • Dhoko Orchestra -

  Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno

 • Tiken Jah Fakoly -

  Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije

 • Iseo & Dodosound -

  Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života

nike

Događanja
Vijesti
27. Listopad 2023

Nova izdanja Bamwisea, Dubar Sounda i One Dreada uskoro na PDV etiketi

11. godina PDV-a
Nezavisna izdavačka etiketa PDV krenula je s radom 1. studenog 2013., digitalnim izdanjem pulskog punk rock benda FOB, i njihovog albuma "...Ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…".

Simbolično na Dan mrtvih, u doba koje se smatralo odumiranje diskografije kakvu smo dotad poznavali, s naglaskom na pad značaja fizičkih nosača zvuka. Motivirani ljubavlju prema gramofonskim pločama članova tima od malih nogu, PDV stoji za Prekomjernu Dozu Vinila.

Ali ponajprije da bi pomogli i izdanjima dodatno osnažili i promovirali domaću i regionalnu nezavisnu scenu, stilski neodređeni, objavljujući ono što smatraju među ponajboljim ostvarenjima, u startu frustrirani znajući da ne mogu stići baš sve. I eto unatoč predviđanjima da će dominacijom downloada i streaminga fizički mediji polako nestati, PDV je - i to ne jedini - danas sve jači, objavivši u minulom razdoblju čak 66 izdanja, te nekolicinu singlova, od kojih je gotovo pola izdanja do sada rasprodano.

U našu 11. godinu odlučili su ući tako da tu brojku značajno povećaju, najavljujući zasad čak 12 novih izdanja, kao i uvijek do sada, žanrovski različitih, glazbeno odličnih nezavisnih izvođača, od kojih mi izdvajamo:

Bamwise – dugoočekivani EP zagrebačkih elektronskih dub reggae majstora očekujemo da ugleda svijetlo dana sljedeće godine.

Dubar Sound – producent Dražen Čižmek, Brođanin s trenutnom adresom u Berlinu, svoj novi album, stilski dub, ali s utjecajima elektronike, grimea, dubstepa, garagea i hip-hopa, objavit će sljedeće godine u suradnji s Warrior Charge Recordsom iz Italije, i još jednom pokazati zašto je jedan od najtalentiranijih glazbenika svoje generacije.

One Dread
– debitantski album "Rewind, Play, Repeat" zagrebačkog reggae/dancehal/dub sastava kojeg čine četvorica instrumentalista predvođenih trima vokalisticama.
Tekst:   PR

Recenzije

Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone
Soom T - "The Louder The Better" - pozitivna slika boljeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta
Dubar Sound - "Dream Reality" - ovdje je glazba jedino bitna
SlonOff - “Čuemose..” - postoji prostor za napredak
Samory I - “Strength” - hoće li Samory I unaprijediti reggae glazbu?