logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
27. Listopad 2023

Nova izdanja Bamwisea, Dubar Sounda i One Dreada uskoro na PDV etiketi

11. godina PDV-a
Nezavisna izdavačka etiketa PDV krenula je s radom 1. studenog 2013., digitalnim izdanjem pulskog punk rock benda FOB, i njihovog albuma "...Ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…".

Simbolično na Dan mrtvih, u doba koje se smatralo odumiranje diskografije kakvu smo dotad poznavali, s naglaskom na pad značaja fizičkih nosača zvuka. Motivirani ljubavlju prema gramofonskim pločama članova tima od malih nogu, PDV stoji za Prekomjernu Dozu Vinila.

Ali ponajprije da bi pomogli i izdanjima dodatno osnažili i promovirali domaću i regionalnu nezavisnu scenu, stilski neodređeni, objavljujući ono što smatraju među ponajboljim ostvarenjima, u startu frustrirani znajući da ne mogu stići baš sve. I eto unatoč predviđanjima da će dominacijom downloada i streaminga fizički mediji polako nestati, PDV je - i to ne jedini - danas sve jači, objavivši u minulom razdoblju čak 66 izdanja, te nekolicinu singlova, od kojih je gotovo pola izdanja do sada rasprodano.

U našu 11. godinu odlučili su ući tako da tu brojku značajno povećaju, najavljujući zasad čak 12 novih izdanja, kao i uvijek do sada, žanrovski različitih, glazbeno odličnih nezavisnih izvođača, od kojih mi izdvajamo:

Bamwise – dugoočekivani EP zagrebačkih elektronskih dub reggae majstora očekujemo da ugleda svijetlo dana sljedeće godine.

Dubar Sound – producent Dražen Čižmek, Brođanin s trenutnom adresom u Berlinu, svoj novi album, stilski dub, ali s utjecajima elektronike, grimea, dubstepa, garagea i hip-hopa, objavit će sljedeće godine u suradnji s Warrior Charge Recordsom iz Italije, i još jednom pokazati zašto je jedan od najtalentiranijih glazbenika svoje generacije.

One Dread
– debitantski album "Rewind, Play, Repeat" zagrebačkog reggae/dancehal/dub sastava kojeg čine četvorica instrumentalista predvođenih trima vokalisticama.
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice