logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
9. Listopad 2023

RootsInSession predstavljaju 20. obljetnicu Kuskus mixtapea

20. godina od izlaska legendarne kompilacije
RootsInSession predstavljaju 20. obljetnicu mixtapea Kuskus 1
10.11.2023. – Petak - Gala Hala, Ljubljana
22:00 – 04:00
Ulaznica: 10 eura

Na gramofonima:

Dr. Bancho & Ohoroho (Riddim Operator Radioshow & Dub Corner)
Pier & Fu (RootsInSession)
L.T. & Lionshine (Ljubljanjah Vibes & Basolovka)

Host MC
MC Hot Steppa (Pulap Reggae Station)

O počecima RootsInSessiona:

Bilo je to 2003. godine kada su selektori Shine, Mehownee, Pier i Fu, dugogodišnji članovi kolektiva Radyoyo, tada spojili snage kako bi formirali roots/reggae/dancehall sekciju pod imenom RootsInSession. Prvi put su se predstavili 7. studenog 2003. u Gali Hali s kultnim mixtapeom Kus Kus.

Sami počeci RootsInSessiona datiraju u 2000. godinu, kada su iz tjednog radio programa Radyoyo, nastale brojne tematske emisije. Inicijativu za srednjim emisijama na tadašnjem radiju Gama MM, preuzeo je Pier. Ostali članovi grupe - Mehownee, Fu i Shine - također su postali selektori u emisiji. Emisija je dobila ime RootsInSession i pokrivala je sve stilove reggae glazbe, a njezina misija bila je širenje pozitivnih glazbenih vibracija i osvješćivanje ljudi o raznolikosti glazbenih žanrova koji proizlaze iz reggae glazbe, kao što su dancehall, jungle, drum'n'bass, hip-hop i novi roots. RootsInSession su ostali aktivni na klupskoj i festivalskoj sceni, a sve više su počeli nastupati i izvan granica Slovenije. RootsInSession se može pohvaliti neprekidnom 20-godišnjom karijerom aktivnog i entuzijastičnog stvaranja, što je rezultiralo mnogim raznovrsnim projektima. Naime, RIS Sound je jedini slovenski sound koji je kontinuirano, u starom školskom stilu, odgajao svoju publiku putem tzv. Kus Kus mixtapea.

Nakon 20 godina rada i stvaranja, RootsInSession se vraćaju u Galu Halu 10. studenog gdje će zajedno proživjeti, uživati i plesati uz Kus Kus selekciju. Osim RIS ekipe, brinut će se i drugi veterani kao što su Dr. Bancho i Ohoroho, te mlađa generacija selektora kao što su Lionshine i Dj L.T. Pored navedenih selektora, MC Hot Steppa iz Pulap Reggae Station obavit će svoj prvi nastup na RIS večerima. Očekuje vas Kus Kus Mixtape 1 party koji jednostavno ne smijete propustiti.

Selektor Dr. Bancho već više od 20 godina aktivno sudjeluje u slovenskoj reggae sceni. Njegovi počeci vezani su uz Ras Abougalum crew, gdje je zajedno s Rokom i Cunom oblikovao reggae scenu. Specijaliziran je za roots, dub i uk steppers selekcije, a sve to iznosi isključivo na vinilima.. Također je jedan od osnivača jedine FM reggae emisije u Sloveniji Riddim Operator, koju možete slušati svakog ponedjeljka uživo na Radio Študentu. Na Kus Kus partiju možemo očekivati pravi reggae specijal.

Ljubljančan OhoRoho jedan je od najvećih kolekcionara reggae glazbe u Sloveniji. Njegov glazbeni repertoar obuhvaća razdoblje od samih početaka jamajčanske glazbene produkcije do engleske steppers i dub scene. Njegov izbor temelji se na roots reggaeu i dubu s kraja 70-ih i digitalnoj produkciji iz 80-ih i 90-ih godina. Kao selektor aktivan je od 1997. godine. Nastupao je diljem Slovenije i okolice, a najlakše ga možete uhvatiti u jednom od klubova na Metelkovi gdje je rezident Dub Corner večeri.

LionShine
je DJ koji je kao riba u vodi na bilo kojem stageu. Kretao se kroz različite podžanrove kao što su reggae, dancehall i jungle, a i mnoge druge. Počeo je svoju karijeru prije nekoliko godina, najprije kao ljubitelj, a kasnije, od 2013. godine, počeo se predstavljati široj publici koja ga je brzo zavoljela. LionShine je također poznat po osnivanju i organiziranju Basolovka događaja, koji se održavaju jednom mjesečno u Gala Hali ili Cvetličarni od 2015. godine. 

Dj L.T.
je slovenski DJ i producent, osnivač član Ljubljanjah vibes i nepogrešljiv dio UM & KUNA Freestyle Showa, istovremeno aktivno sudjeluje u reggae sceni u Sloveniji i na Balkanu. L.T. je jedan od mlađih producenata koji gradi svoj put u reggae/dub produkciji, a nedavno je izdao novi singl/remix "Chunari Sambhal Gori" koji možete poslušati na njegovim internetskim platformama.

Stefan Černi, poznat i kao MC Hot Steppa, dolazi iz Pule i od 2006. godine bavi se roots reggae i dancehall glazbom, posebno kao vokalna pratnja - MC - za drum and bass, jungle i dubstep DJ-ima i producentima. Prepoznatljiv je po svom stilu i izvodi pjesme na hrvatskom i engleskom jeziku, s jakim utjecajem starih korijena i dancehalla 80-ih godina. Od samog početka, član je dvojca Steppaz iz KingShango Soundsystem-a. Od 2011. godine pridružio se radijskoj emisiji Pulap Reggae Station kao voditelj emisije, MC i grafički dizajner. Dosad je nastupao na domaćim i stranim festivalima i događanjima, kao što su SeaSplash Festival, Soča RiverSplash Festival, Overjam Reggae Festival, Outlook i Dimensions Festival, Reggae Conference, BeatBoxx, Showcase te mnogim drugim događanjima. Surađivao je i dijelio pozornicu s King Shango Soundsystem (Hrvatska), Brada Selecta (Hrvatska), Shugaman (Hrvatska), ZJ Sinke (Hrvatska), Fyah Steppa (Hrvatska), Big Oz (Hrvatska), Munchies Soundsystem (Hrvatska), Vibration Addict Soundsystem (Hrvatska), Jah Billah (Hrvatska), Jay L (Hrvatska), 207 (Hrvatska), Sheco (Hrvatska) i drugima.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice