logo-t

 • Dub FX magija u zagrebačkoj Močvari

  Dub FX magija u zagrebačkoj Močvari

 • Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP

  Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP "Inna Dancehall Style"

 • Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

  Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

 • 50. obljetnica izdanja albuma

  50. obljetnica izdanja albuma "Catch A Fire" Boba Marleya & Wailersa

 • Little Lion Sound -

  Little Lion Sound - "Sound Killer Riddim" - dobro realizirana ideja

nike

Događanja
Vijesti
5. Rujan 2023

Stiže nova doza Dub Affaira u Attack

AKC Attack i Kordoom Hi-Fi predstavljaju:

29.9.2023. // 22:00 - 'till late! // 10€ // Kordoom Hi-Fi Soundsystem

From West London, the Conscious Warrior Sound:
Ital Power Soundsystem (UK)
M.Ital, Ital Shash and Benji Roots
https://linktr.ee/Ital_shash90
https://italmick.bandcamp.com/music
Glazbeno putovanje Ital Power Soundsystema počinje 2009. kad dva brata, Ital Mick i Ital Shash, uz stručne savjete Roberta Tribulationa iz WSP Soundsystema i Ras Muffeta kojeg smo ranije ove godine ugostili u Attacku, počinju gomilati prve komade opreme čime započinju svoju soundsystem priču. Uz zajednički rad u soundsystemu, Ital Mick i Ital Shash bave se i produkcijom roots and culture traka koje se mogu naći u selekcijama britanskih heavyweight soundova kao što su Iration Steppas, Aba Shanti I, Channel One i mnogi drugi, uključujući i neke lokalne ništa manje heavyweight soundove. Posljednjih su mjeseci u fokusu lokalne dub zajednice zbog svojih viralnih sessiona u prostorijama engleskog niželigaša Brook House F.C. gdje uz Ital Power nastupa sam vrh engleske dub scene od Nomadixa, Vinyja Kullara, Ras Muffeta, Shere Khana pa sve do Sir Coxsonea. U Attacku od njih možemo očekivati torbu punu dubplateova, ali i vrhunsku selekciju koja obuhvaća čitavu povijest UK duba kojega su, kao i većina onih koji su odrastali u Southallu, slušali od malih nogu. Kako bi soundsystem doživljaj bio potpun, s Ital Mickom i Ital Shashom putuje i njihov MC Benji Roots.

From Pula, Istria's finest
Heavy Duty Soundsystem
https://www.facebook.com/HeavyDutySound/
Young veterani Igor i Filip negdje između hodnika Rojca i hemoka na pločama stavili su na leđa teret moćnog - Heavy Duty Soundsystema. Kažu da su konstantnoj u borbi da usavrše zvuk, preprodaju opremu i dobiju još koji decibel, a mi možemo primijetiti kako su od svog prvog sessiona u Attacku u tome uspjeli. Ove smo ih godine imali priliku slušati na Hybrid Festu, Kvarnivalu i Escape The City Festu, a upravo nas je njihovo pariranje Sandokan Hi-Fiju i Roots Daughters Soundsystemu uvjerilo da su odličan izbor za ovo izdanje Dub Affaira. U svojim selekcijama pokrivaju sve od rootsa, digi-Rootsa do suvremenih year 3000 traka pri čemu nikad iz vida ne gube pravu i iskrenu roots and culture estetiku.

From Kordun, New Generation Roots Providers:
Kordoom Hi-Fi Soundsystem
https://www.instagram.com/kordoomhifi/
https://soundcloud.com/kordoomhifi
Nakon godina organiziranja i posjećivanja metal/punk koncerata, dub sessiona i sve češćim raspravama o audio tehnikalijama dva audiofila i polovica sludge/doom benda Left to Starve krajem 2020. odlučuju se za izgradnju prvog karlovačkog soundsystema s ciljem adekvatnog reproduciranja punk/metal/doom bendova u vlastitoj organizaciji i reggae/dub glazbe kako joj i priliči – inna roots and culture style. Nedavno su se smjestili u klubu Attack gdje organiziraju Dub Affair sessione na kojima su ugostili Ras Muffeta, Henryja Skenga, Chrisa Re-Ignitiona i druge domaće selektore. Kako su strastveni historiografi svih foundation stilova, selekcija im obuhvaća sve od zlatnog doba JA Rootsa preko UK Rootsa do UK Steppersa, s naglaskom na bassu više nego na kicku!

Svi mlađi od 18 godina imaju besplatan upad na session. Take care of the youths 'cause they are our future!
Tekst:  

Recenzije

Alborosie - "Destiny" - reggae izdanje za sve ukuse
Aza Lineage - "Kingston To Cali" - nastavlja potvrđivati status nove reggae zvijezde
Reggae Roast - "More Fire!" - vruća ljetna roba
Frenkie - "Dunya" donosi ono najbolje od prirodnog pobunjeničkog stava
Johnny Osbourne - "Right Right Time" - Dancehall Godfather ponovno u akciji