logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
5. Rujan 2023

Stiže nova doza Dub Affaira u Attack

AKC Attack i Kordoom Hi-Fi predstavljaju:

29.9.2023. // 22:00 - 'till late! // 10€ // Kordoom Hi-Fi Soundsystem

From West London, the Conscious Warrior Sound:
Ital Power Soundsystem (UK)
M.Ital, Ital Shash and Benji Roots
https://linktr.ee/Ital_shash90
https://italmick.bandcamp.com/music
Glazbeno putovanje Ital Power Soundsystema počinje 2009. kad dva brata, Ital Mick i Ital Shash, uz stručne savjete Roberta Tribulationa iz WSP Soundsystema i Ras Muffeta kojeg smo ranije ove godine ugostili u Attacku, počinju gomilati prve komade opreme čime započinju svoju soundsystem priču. Uz zajednički rad u soundsystemu, Ital Mick i Ital Shash bave se i produkcijom roots and culture traka koje se mogu naći u selekcijama britanskih heavyweight soundova kao što su Iration Steppas, Aba Shanti I, Channel One i mnogi drugi, uključujući i neke lokalne ništa manje heavyweight soundove. Posljednjih su mjeseci u fokusu lokalne dub zajednice zbog svojih viralnih sessiona u prostorijama engleskog niželigaša Brook House F.C. gdje uz Ital Power nastupa sam vrh engleske dub scene od Nomadixa, Vinyja Kullara, Ras Muffeta, Shere Khana pa sve do Sir Coxsonea. U Attacku od njih možemo očekivati torbu punu dubplateova, ali i vrhunsku selekciju koja obuhvaća čitavu povijest UK duba kojega su, kao i većina onih koji su odrastali u Southallu, slušali od malih nogu. Kako bi soundsystem doživljaj bio potpun, s Ital Mickom i Ital Shashom putuje i njihov MC Benji Roots.

From Pula, Istria's finest
Heavy Duty Soundsystem
https://www.facebook.com/HeavyDutySound/
Young veterani Igor i Filip negdje između hodnika Rojca i hemoka na pločama stavili su na leđa teret moćnog - Heavy Duty Soundsystema. Kažu da su konstantnoj u borbi da usavrše zvuk, preprodaju opremu i dobiju još koji decibel, a mi možemo primijetiti kako su od svog prvog sessiona u Attacku u tome uspjeli. Ove smo ih godine imali priliku slušati na Hybrid Festu, Kvarnivalu i Escape The City Festu, a upravo nas je njihovo pariranje Sandokan Hi-Fiju i Roots Daughters Soundsystemu uvjerilo da su odličan izbor za ovo izdanje Dub Affaira. U svojim selekcijama pokrivaju sve od rootsa, digi-Rootsa do suvremenih year 3000 traka pri čemu nikad iz vida ne gube pravu i iskrenu roots and culture estetiku.

From Kordun, New Generation Roots Providers:
Kordoom Hi-Fi Soundsystem
https://www.instagram.com/kordoomhifi/
https://soundcloud.com/kordoomhifi
Nakon godina organiziranja i posjećivanja metal/punk koncerata, dub sessiona i sve češćim raspravama o audio tehnikalijama dva audiofila i polovica sludge/doom benda Left to Starve krajem 2020. odlučuju se za izgradnju prvog karlovačkog soundsystema s ciljem adekvatnog reproduciranja punk/metal/doom bendova u vlastitoj organizaciji i reggae/dub glazbe kako joj i priliči – inna roots and culture style. Nedavno su se smjestili u klubu Attack gdje organiziraju Dub Affair sessione na kojima su ugostili Ras Muffeta, Henryja Skenga, Chrisa Re-Ignitiona i druge domaće selektore. Kako su strastveni historiografi svih foundation stilova, selekcija im obuhvaća sve od zlatnog doba JA Rootsa preko UK Rootsa do UK Steppersa, s naglaskom na bassu više nego na kicku!

Svi mlađi od 18 godina imaju besplatan upad na session. Take care of the youths 'cause they are our future!
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena