logo-t

 • Dub FX magija u zagrebačkoj Močvari

  Dub FX magija u zagrebačkoj Močvari

 • Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP

  Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP "Inna Dancehall Style"

 • Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

  Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

 • 50. obljetnica izdanja albuma

  50. obljetnica izdanja albuma "Catch A Fire" Boba Marleya & Wailersa

 • Little Lion Sound -

  Little Lion Sound - "Sound Killer Riddim" - dobro realizirana ideja

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
7. Lipanj 2023

Zagrijavanje za Seasplash & ETC festivale: Alborosie dolazi u Pulu

Zagrijavanje za Seasplash & ETC Festivale
Alborosie & Shengen Clan
Klub Kotač - 17.7.2023. / 20h
DC Rojc - dvorište
Gajeva 3, Pula, Istra

Ulaznice nabavite:
Kotac.eu - https://www.kotac.eu/event-detail/647991b31b234e0ec8e8b510
Entrio.hr - https://www.entrio.hr/event/alborosie-shengen-clan-14473

Program:
Brada Selecta
PulaP Reggae Station
Alborosie & Shengen Clan
Munchies Sound System


Alborosie & Shengen Clan
Pod umjetničkim imenom Alborosie, Alberto d'Ascola talijanski je multiinstrumentalist, pjevač i tekstopisac albanskog podrijetla odrastao u Marsali, na Siciliji koji se kao tinejdžer zainteresirao za rastafari pokret i reggae glazbu. Njegova glazbena karijera započela je 1993. u talijanskom reggae bendu Reggae National Bergamu, u kojem je bio poznat pod umjetničkim imenom Stena. U svojim ranim 20-ima Alborosie se odlučio okušati u solo karijeri. Preselio se na Jamajku kako bi se približio korijenima reggae glazbe i rastafari kulture te je radio kao tonac i producent i surađivao sa imenima kao što su Gentleman i Ky-Mani Marley sve dok njegov prvi album, 'Soul Pirate' nije izašao 2008. pod imenom Alboroise.

Njegovo izdanje iz 2010., 'Escape from Babylon to the Kingdom of Zion', zauzelo je šesto mjesto na Billboardovoj ljestvici reggae albuma, te ga slijedi '2Times Revolution' (2011.) koji je dosegao 12. mjesto. 'Sound the System' (2013.) zauzeo je treće mjesto. , 'Specialist Presents Alborosie & Friends' (2014.) i 'Dub of Thrones' (2015.) s Kingom Jammyjem zauzeli su broj sedam, dok je 'Freedom & Fyah' dostigao drugo mjesto. Njegovo izdanje iz 2018. 'Alborosie Meets the Wailers United' dosegnulo je šesto mjesto na ljestvici reggae glazbe,

Novi album "Destiny" svibanj 2023.
Album je izašo krajem svibnja ove godine tako da nam Alborosie stiže u Pulu na krilma novog studiskoj izdanja. Ovaj album uključuje 14 pjesama i sadrži gostovanja izvođača poput Buju Bantona i Kabake Pyramida. Nakon uspjeha kritički priznatog albuma "For The Culture", "Destiny" ponovno pruža Alborosiejev prepoznatljivi stil produkcije osiguravajući klasičan reggae album.

Brada Selecta
aktivan je na reggae sceni od 2006. god. kada je bio član King Shango Sounda. Od tada pa do danas, skupio je preko dvjestotinjak nastupa na svim većim reggae festivalima i događajima u Hrvatskoj i okolnim zemljama. Priča sa King Shangom završava 2013. god., kada napušta taj kolektiv i više energije ulaže u projekt pod imenom PulaP Reggae Station koji je pokrenut kao radijska emisija 2011. god., u suradnji s Shugamanom i dvojcem 2Steppaz. U 2016. godini Brada napušta PulaP i okreće se solo nastupima. Na nastupu Brade možete očekivati stilove kao što su roots reggae, rub a dub, dancehall, soca, bongo flava, azonto te poneki mash up.

Munchies
su prvi istarski soundsystem i od svog početka svirali su na gotovo svim dub friendly mjestima i festivalima u regiji Alpe-Dunav-Jadran. Ljeto 2018. organiziraju vlastiti festival pod nazivom “Escape the City” u blizini Pule, zloglasni skup koji spaja ekologiju, umjetnost i kulturu zvuka. S više od 100+ sesija pod svojim pojasom snažno podupiru jedinstvo i prijateljstvo unutar sound system scene, bilo s balkanskom obitelji ili Outernational. Musicwise Munchies je uglavnom pod utjecajem UK Duba iz 90-ih, duhovnih, radosnih i uzdižućih zvukova, iako s vremena na vrijeme možete čuti romantične melodije rocksteadyja kasnih 60-ih i rub-a-duba iz 80-ih. Svi članovi Munchies crew & family također su uključeni u druge projekte, bilo kroz glazbu ili bilo koji drugi oblik aktivizma.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Alborosie - "Destiny" - reggae izdanje za sve ukuse
Aza Lineage - "Kingston To Cali" - nastavlja potvrđivati status nove reggae zvijezde
Reggae Roast - "More Fire!" - vruća ljetna roba
Frenkie - "Dunya" donosi ono najbolje od prirodnog pobunjeničkog stava
Johnny Osbourne - "Right Right Time" - Dancehall Godfather ponovno u akciji