logo-t

 • ST!LLNESS objavili album

  ST!LLNESS objavili album "Kocka je okrugla" na vinilu

 • Zagrijavanje za Seasplash & ETC festivale: Alborosie dolazi u Pulu

  Zagrijavanje za Seasplash & ETC festivale: Alborosie dolazi u Pulu

 • Frenkie -

  Frenkie - "Dunya" donosi ono najbolje od prirodnog pobunjeničkog stava

 • Micah Shemaiah na Roots Revival Reggae Festivalu

  Micah Shemaiah na Roots Revival Reggae Festivalu

 • Johnny Osbourne -

  Johnny Osbourne - "Right Right Time" - Dancehall Godfather ponovno u akciji

nike

Događanja
Vijesti
24. Svibanj 2023

Punk dub benefit za Klaonicu

Punk dub benefit za Klaonicu / Renovacija krova

Nije neka stvar za pohvalit se, niti je nešto novo da u Klaonici prokišnjava krov i da za sanaciju i renovaciju su im potrebni novci. Zato su odlučili za petak 26.5. priredit punk zezanje uz bučkuriš bendova i fine klope,a ostatak večeri ćemo zapaprit s disko/treš hitovima i đavljevim koktelima. U subotu 27.5. uskače kao ruka podrške Dub Disorder sa svojim sound systemom u najdubljim bassevima će rasprostranit osjećaj solidarnosti i dobrog densa.

Dub Disorder / subota 27.5.

Shema /  New Generation Omega Style
Za nju dobar party znači kada kroz ples, muziku i dobar vibe odlazimo na neka druga mjesta. Nakon dugogodišnje čagice ispred sounda i kupanja u bassu prije godinu dana bacila se u dj vode kako bi prosirila svoje svjetove i djelila. Od jutra pa do sutra, samo da se čaga! 

Sandokan Hifi / Dub Disorder Resident
Sandokan Hifi je roots & culture Sound System iz Zagreba koji je prvobitno osnovan u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka. Djelujući iz Berlina između 2009. i 2015., mnogi su sessionsi organizirani u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, kao i na ulicama kad god je postojala mogućnost. 2015. Sandokan Hifi nastavlja raditi u Zagrebu, organizirati sessionse i pozivati druge sound systeme iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom godina svirali su setove na raznim festivalima i mnogim sessionima u ex-Yu regiji i inozemstvu. Glazbeni pristup Sandokan Hifi najbolje se može opisati kao duboka ljubav prema osviještenoj glazbi - bilo da se radi o rootsu, dubu ili rub-a-dubu, glavni je sastojak Upliftment s fokusom na "povijesnu" stranu reggaea: No hype, just roots & culture!

High Grade Commanda / Heavyweight Dub Militant
High Grade Commandu ne treba previše predstavljati regionalnoj publici. Kada je 2013. godine nekolicina prijateljaodlučila objediniti svoje vještine, promocije i selekcije mjuze, dj-inga i organizacije tuluma nastao je High Grade Commanda sound. Riječ je selektoru istančanog ukusa i zavidne dinamike u setovima. Bilo da je riječ o roots warmupu ili zatvaranju sessiona s tvrdim steppers trakama, High Grade Commanda snalazi se u svim žanrovima sa svojom ažurnom selekcijom i stvara pozitivne vibracije pretežno dubokim basovima, steppers ritmovima, jungle krikovima, digitalnim dub signalima Prošlog ljeta imali smo ga priliku slušati u Jankomirskoj šumi, na Escape the city Festivalu, u Puli na Fortu Punta Christo, u Mastersu pa i u Attacku na Kordoom Hifiju, a za ovaj session nam sprema frišku selekciju inna proper HGC style.

Bit će fine veganske spize, after dj-evi i kokteli, tako da dođite gladni i žedni.
Upad: minimalna donacija za subotu je 5€. 

Tekst:  

Recenzije

Micah Shemaiah - "Jamaica Jamaica" - o surovoj stvarnosti Jamajke
Radio Aktiv - “Zbiljske vježbe” - u potrazi za žanrovskim identitetom
Easy Star All-Stars - "Ziggy Stardub" - David Bowie u reggae verziji
Chezidek - "Never Stop" - album dosljedan njegovoj ideološkoj filozofiji
Dub Pistols - "Frontline" - majstori za partije i festivalski manijaci