logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
23. Svibanj 2023

Shanti D i Kali Fat Dub donose apokaliptični dub u Močvaru

17.6.2023. Močvara/Zagreb
Nakon nekoliko godina lutanja i traženja, pokušaja i neuspjeha, uspjeha ali polovičnih, ekipa BarabaDUB zvučnog kolektiva, nenaoražana do zuba, dolazi u u tamu disko kluba i donosi bogat arsenal niskofrekventnog artiljerijskog oruđa za ne tako kućnu uporabu. Muziku i riječi nepažljivo biraju:

Kani & Mirna
Ovo bi možda mogao biti početak jedne divne sezone, prijateljstva, druženja, razgovora, svirke ali poznavajući sve prisutne, ovo će biti tek nemili uvod u jedan vanserijski mamurluk koji će trajati deceniju ili dve i onda će netragom nestati i ustupiti mjesto novom, još razornijem, još jačem i boljem. Kani i Mirna će Vam svojom muzičkom selekcijom pomoći da se snađete tokom prvog vala koji će vas zapljusnuti. Dalje će te morati sami/e. Neka ide život!

Prancing D.
Superoperater barabaDUB ozvuke i osvete, driver, tonac, drug i brat, a sve to u jednom telu, sve to na licu mesta, sve to za cijenu jedne ulaznice. Pušta sve što mu se približi gramofonu i toga se ni malo ne stidi, niti ga išta od toga umara, tišti ili mu na mladu dušu pada. Ko rano rani, dvije sreće grabi, a on ih grabi i šakom i kapom. Dođi i vidi kako mu to polazi za rukom pod ruku!

Kali Fat Dub
One man Army in PUB! Da to je ON! Panonska weltschmertz pikanterija i plesno-podijumska heavy mental ugroza. Kali fat Dub je vrijeme i mjesto gdje se ukrštaju tj. križaju mračne i ne tako mračne sile nečiste! Posle dugo, dugo vremena desantira Čvaru i sve prisutne bez imalo milosti. Na koncertima ovog raskalaša sve pleše, ali pobjednik nije ko raspleše, već onaj ko rasplače publiku. Za njega se onda tvrdi da je opasan. A opasan jeste i opasan set za Močvaru sprema. Ko preživi, titrat će! ELDORADO!

Shanti D.
Kada smo prije mnogo godina prvi put slušali ovog vokalnog milovača duša nismo vjerovali da iz ove galaksije dolazi. U našim se srcima proslavio numerom "Dry" koju je izveo na muziku francuskih eksperimental dub velikana začkoljastog imena High Tone i od tada, ništa više nije bilo isto! Sretali smo ga na raznim mjestima, festivalima i uvijek u vrlo opskurno vrijeme i skoro pa uvijek na vrlo sumnjivim floorovima. Jedno vrijeme je bio i rado viđen gost na OBF manifestacijama, a jednom je čak pevao i u zagrebačkom Mastersu ali kako tvrdi, toga se nemilog događaja niti ni ne sjeća. A tko bi mu to mogao i zameriti kada znamo sa kakvim je sve naplavinama gloginje mlatio? Vreme je da ispravimo tu vanserijsku nepravdu učinjenu prema njegovoj nevjernoj publici. Vidimo se u Močvari!

Pretprodaja - Dirty Old Shop, Tratinska 34
8e a u pretprodaji / 10 na dan koncerta
21 sat vrata
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice