logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
26. Ožujak 2023

Banana Zvuk stiže u Rijeku

Tulum u The Beertiji
RIpper Events ekstravaganza se nastavlja u riječkom klubu The Beertija uz splitski DJ duo Banana Zvuk. Hip hop, reggae, dancehall, dub, jungle, d'n'b i ostale fuzije biti će prisutne u set-ovima Banane i domaće podrške o kojima možete pročitati. 
 
The Beertija, Rijeka
Petak, 14.4.2023.
22:00h-02:00h
Upad: 5€ (prije 00:00h), 6€ (poslije ponoći) karte se mogu kupiti samo na ulazu
 
Banana Zvuk
Banana Zvuk je splitski dvojac koji od 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe. Izvođački i stvaralački dio čine producenti, DJ-evi, MC-evi i glazbenici Luka Barbić (TBF) i Ivan Jurić Yuri (ST!LLNESS). Ovi splitski glazbeni umjetnici bave se istraživanjem i promoviranjem ritmovima od duba, reggaea, hip-hopa, drum'n'bassa, dancehalla, junglea do različitih glazbenih mashupova. Jednako su skloni novom zvuku i svježim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina.

Njihov debitantski album ''Split Banana'' iz 2018. godine sadrži sedam pjesama u raznovrsnim reggae stilovima, a izvedene su s ponajboljim svjetskim reggae izvođačima kao što su Tenor Fly, The Ragga Twins, Skarra Mucci... Album ''Split Banana'' je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville.

Godinu 2020. obilježilo je objavljivanje kompilacijskog izdanja “Re-Shake!” koje obuhvaća remikseve domaćih autora, kao i autorskog singla ''OPG'' koji je nastao suradnji s Kandžijom te dobivanje nagrade Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj. Nagrada Ambasador je dodjela priznanja sudionicima elektroničke scene za ostvarenje u proteklih 12 mjeseci, a dodjeljuje ju je krovna udruga za elektronsku glazbu Klubska kultura koja je isto tako zaslužna i za prvo zajedničko predstavljanje hrvatske na međunarodnoj glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week. Od početka 2021. godine Banana Zvuk kreće u novi serijal remikseva i suradnji s lokalnim autorima kao što su Porto Morto, Sara Renar, Reper iz sobe i Killo Killo banda čije su dosadašnje radove prerušili u prepoznatljiv Banana Zvuk stil. Druga polovica 2021. godine donosi njihov drugi autorski album “Roba” koji je nominiran za glazbene nagrade RockOff i Porin. Singl "Legaliziraj" s albuma “Roba” u 2022. godini dobio je svojih osam remixeva od strane etabliranih producenata.

Raul B
Raul B mladi je riječki drum'n' bass DJ i producent. Svoj underground sound pomno gradi čestim gostovanjima u Osijeku gdje postaje član Bassovanye kolektiva. U svojoj rodnoj Rijeci, vraća se svojim korijenima i uz Noddy Chija postaje DJ grime/rap grupe Kriptonit. Pokreće kolektiv Shabby Kicks Connection i krajem 2019. kreće u organizacije evenata s jednim ciljem - promocija i buđenje zaspale riječke Drum and Bass kulture. Broji nastupe i festivale u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Splitu, Požegi, Umagu i Krku s poznatim facama kao što su Kursiva, Filip Motovunski, Nausika, Rahmanee, Result, Altex, DROP SENSEI i mnogi drugi. Svoju viziju pretače u brze,duboke i prljave ritmove tamnije strane ovog žanra.
Na repertoaru za Bananu zabavljati će nas s hip hop i jungle glazbom.

DJ Provokator
Izmišljeni lik, super junak i anti heroj po potrebi. Posljednja nada u borbi protiv zla. Kroz svaku pojavu vas vodi u turbulentnu vožnju diljem galaksije.
Tekst:   PR

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života