logo-t

 • ST!LLNESS objavili album

  ST!LLNESS objavili album "Kocka je okrugla" na vinilu

 • Zagrijavanje za Seasplash & ETC festivale: Alborosie dolazi u Pulu

  Zagrijavanje za Seasplash & ETC festivale: Alborosie dolazi u Pulu

 • Frenkie -

  Frenkie - "Dunya" donosi ono najbolje od prirodnog pobunjeničkog stava

 • Micah Shemaiah na Roots Revival Reggae Festivalu

  Micah Shemaiah na Roots Revival Reggae Festivalu

 • Frenkie predstavio sedmi album “Dunya”

  Frenkie predstavio sedmi album “Dunya”

 • Johnny Osbourne -

  Johnny Osbourne - "Right Right Time" - Dancehall Godfather ponovno u akciji

nike

Događanja
Vijesti
10. Rujan 2022

Jesensko izdanje Zion Boške uz Kali Fat Dub

Zion Boška / Kali Fat Dub + gosti 
Subota 7.10.2022. / Sutivanac
Lokacija: https://maps.app.goo.gl/zymygcTYNcV22ku76
Upad: 60 kn

Došao je red da u na Zion Boški plešemo uz live performans i balkansku poeziju popraćenu masnim bassom. Oni Dolaze... Nakon ljetnih žarenja i paljenja po festivalima, Kali Fat Dub dolaze u Zion Bošku 24. rujna. Tako ćemo se pošteno razbacati na njihove hitove kao što su "Apokalipsa", "Racija", "Disko Šuma" i druge opake hitove.
Osim headlinera program će upotpuniti i Haris Pilton sa svojim reggae šansonama, Kalibal s afričkim zvukom i Barabadub, The Anunnaki selector i Vibration Addict s neizostavnim dubom. Za kvalitetu zvuka i masne vibracije će kao i uvijek biti zadužena domaćinova plava zvijer.

Kali Fat Dub (Positive Reality Sound, PDV Records)
Kali Fat je mesto gde brdsko-panonski weltschmertz spoken word upoznaje jadransko-alpski pub dub i to sve na živo. Zvuči pretenciozno? Da znaš da i jeste... Spojili su se 2015. na materijalu koji je ubrzo poneo naziv "Ringišpil iz Hada" i nastavili sve bržim tempom i nepromenljivim kursom ka "Nakotu Azrielovom" i " Životinjskoj karmi" koja je izašla za zagrebački PDV records na različitim nosačima zvuka. U tamu disko kluba unose konglomerat raznoraznih zvukoritmova nastalih duboko ispod gradske vreve grada podno Sv. Pankracija i glomazne i nezgrapne i pomalo memljive kvazi poezije protkane neverovatnim pričama nastalih duboko pod zemljama magičnog feudalizma u kojima životarimo na dug već dugi niz decenija. Za na prazan stomak i pun kurac! Sive lubanje SILOS!

Haris Pilton
Neustrašivi i nepobedivi čergarski princ svetla, tame, jutarnje rose i muharastih povečerja u pohodu na Vače zarđale plesne poteze kojih do jučer niste bili ni svesni. Prošao je nekoliko kontinenata i galaksija nošen podzemnim vodama reke Had te često navraćao u naše krajeve, palio žito, krao lubenice i štitio pse i mačke lutalice kosom plavom i kosom nežnom kao lan... "Bio jednom neko po imenu Haro, nazvan Stepski Vuk. Išao je na dve noge, nosio odelo i bio čovek, ali je u stvari ipak, eto, bio stepski vuk. Šta su drugi o tome mislili, a i šta je on sam o tome mislio, za njega nije bilo od kakve važnosti, jer od toga vuk nije mogao biti isteran iz njega. Ni mađijom, ni batinama."
Herman Hese - Stepski vuk

Barabadub
Superoperater Kali Fat Duba i BarabaDub Sound Systema na parove razbrojs usklađuje, meša, istovara, prebacuje, steže, veže, kablira, ozvučuje, udešava, namincava, podešava, premešta, podiže, zaprašuje, buši, provuče kroz cirkular, pa opet odvrne, zavrne i gotovo, a sve to uz osmeh, a sve to uz toplu prijateljsku reč, a sve to na lešo, na licu mesta, direktno u glavu, bez kompromisa, bez glutena, bez neprirodnih zaslađivača i aroma, bez pojačivača ukusa, nedajtiboženikom, GMO free, 100% domaće i zdravo! Pregršt kilovata čiste ljubavi i besa na vaša vrata udara... Izaberi jedan broj. Sigurno ćeš se ogrešiti o punokrvnu ozvuku i osvetu našeg superoperatera!
"Kada mi je teško bežim u samoću... Kada mi je još teže, tražim dobre ljude."

Kalibal (Apokalipsound System)
Veliki zaljubljenik u Izvorišta, Emirove selekcije a najviše ga uzbuđuje crno/belosvetska muzika koja je nastajala pod okupatorskom čizmom široke palete kolonizatora i njihovih pomagača. Njihova brutalnost, njihova pohotna pljačkaška požuda, teritorijalne pretenzije, zakrabuljena diplomatija, hladnoratovska politika i imperijalna zanesenost stvorila je more i krvi i suza i tihe patnje koja se na kraju pretočila u nešto tako divno i revolucionarno i duši blisko i ušima ugodno da nipošto nije smelo ostati neprimećeno, zaboravljeno, prašinom prekriveno, na tavanu zagubljeno, od nas neodplesano. Muzika iz Angole, Etiopije, Mozambika, Kube, Gane, Brazila, Perua, Kolumbije, Venecuele, Paname, Jamajke, Otoka Sv. Tome i Principa i sa malenog otočja uz zapadnu obalu Afrike svima vama poznatim pod imenom Cabo Verde ili Zelenortkih Otoka pretežno na digitaliji, a nešto i na pločama. Najlošija kvaliteta zvuka uz ekstra najdevičanskije emocije. Bačka škola i Bački valcer iz Bačke šume koji tera na raskalašni ples, kiseli smeh i slatko razočarenje! 

The Anunnaki Selector 
Anunnaki djeluje od 2014 god kao dio Dubjahners projekta, u 2017 god počinje svoj samostalni , Marki je puležan koji vrti roots, dubwise stilove od rockers roots reggae škole do uk steppers scene, kao sakupljač vinila i traka pokusava prenijeti tu poruku ljudima kroz selekciju, koja se uglavnom sastoji od dobro poznatih reggae dub culture labela poput; Reality shock rec., Alpha & Omega, KS Majestic music, Jah fingers, Scientist, Jah militant etc.. Inače samouki pekusionist, sudjeluje i surađuje isto tako sa Vibration Addict soundsystem-om gdje kao mc predstavlja istoimeni sound.

Vibration Addict
Vibration Addict je ručno rađeni soundsystem iz Sutivanca, sela u unutrašnjoj Istri, koji nastaje početkom 2015 iz čistog hobija i ovisnosti o dub muzici.
Iza njega stoji soundsystem operater i selektor Neven Šugar, koji je 2014 počeo raditi svoj soundsystem iz potrebe da dub muziku osjeti u pravom smislu. Tako počinje predstavljati svoju ideju lokalnoj zajednici i odmah se je navukao na to da zabavlja ljude. Pa u cilju da zadovolji svoje strasti i zarazi druge sa soundsystemom i dub muzikom započinje serije događaja na svojoj kampanji, Dub inna di Brajde i Bass Kampanja. U 2020. počinje uređivati svoju šumu za evente uz testing partije. Sljedeće godine šuma dobiva ime Zion Boška, mjesto za underground soundsystem zabave. Eventi su se prošle sezone održavali jednom mjesečno uz reggae/dub izvođače, a bilo je događaja kada je bila obuhvaćena i sva bass muzika. Od samih početaka kao podrška na mikrofonu mu se pridružuje Disciple Mark I, i tako održavaju sessione u soundsystem stilu.
U proteklim godinama sudjeluje na festivalima Outlook, Seasplash, Escape the City i sličnima, kao i na eventima van Hrvatske. Koliko je ovisan o soundsystemu, toliko je i o novoj muzici, tako ćete na njegovim sessionima uglavnom plesati uz najnovija izdanja brže i melodične dub produkcije. Stil muzike koju najviše pušta može se opisati kao rootical steppa dub, ali ne zaostaju puno ni ostali stilovi sve od rootsa do futurističkih zvukova duba.
Tekst:   PR

Recenzije

Micah Shemaiah - "Jamaica Jamaica" - o surovoj stvarnosti Jamajke
Radio Aktiv - “Zbiljske vježbe” - u potrazi za žanrovskim identitetom
Easy Star All-Stars - "Ziggy Stardub" - David Bowie u reggae verziji
Chezidek - "Never Stop" - album dosljedan njegovoj ideološkoj filozofiji
Dub Pistols - "Frontline" - majstori za partije i festivalski manijaci