logo-t

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
Vijesti
14. Kolovoz 2022

Dub/reggae program na Pandemonium festivalu

Vraća se festival s najgorom spikom ikad
Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, najgori domaći festival vraća se gori nego ikad, jer peto izdanje Pandemonium festivala je pred vratima.

Na plaži Zlatorog pored Umaga, od 25. do 28. kolovoza vas čeka program koji će vašim bubnjićima servirati glazbeni bućkuriš kakav se ne pamti. Počevši s dub reggae zvukovima, preko electra, housea i techna pa sve do punka i darkwavea. Čak 32 izvođača nastupit će na dva stagea uz Heavy Duty soundsystem i Roadtripper soundsystem.

Kao i svake godine, upad na festival je besplatan, kao i kampiranje uz boravišnu pristojbu od 10 kn po noći. “Obećali bismo vam da će biti lijepo i komotno spavati pod zvijezdama i među hrastovima, ali realno, nećete spavati ništa,” kažu iz organizacije.

Prvi dan festivala, četvrtak, započinje s Open deckom koji poziva mlade DJe da isprobaju svoju selekciju na Heavy Duty Soundsystemu. U večernjim satima očekuje vas multižanrovski bend Patkice, Najgori bend ikad i Čudnoređe, a nakon svirki smarati vas nastavlja Ervin s disko/house setom. Za kraj večeri nas Dj Lorens pila s mračnijom stranom elektronike.

U petak između kupanja, čilanja u hladovini i neispavanog bauljanja po kampu, slušat ćete Brona, DJ Miami Ricea i ODAKa, nakon kojih slijede live izvedbe anti-žanrovskog glazbenog sastava Pazi oštar pas, sweet noise dua Subota te alien pop-punk projekta Ivane Picek – Pi Lubanjice. Atmosferu na Roadtripper soundu probat će uništiti ekipa klupskog futurizma VOLTA (Oberan, Kornet, N/OBE i ASU), dok će Shao i Bor$aleano gnjaviti ljude sa svojim b2b trap setom na Heavy Duty soundsystemu. Kako bi spika u petak uistinu bila najgora, pobrinut će se Iglomir s dubstepom i Roadtripper sa stepper dubom.

Subotnji dnevni program otvaraju Groot, Dalko i Kaja Šišmanović. Večer će odmah probati uništiti Antti sa ska-punk selekcijom i HC Punk bendovi HakAttak te Sick Crap. Nakon hardcorea koprcat ćete se uz mračne valove synth punka Neon Liesa i modularne elektronike Sataraxz – side projekta sastava Žen koncentriran na instrumente s dugmićima. Noć festivala na sreću će u jednom trenutku okončati ljubljanska producentica Dvidevat s electro setom i domaćin Igen s techno setom. Na drugom podiju dosađivat će nas Ras Padsystema, Arboretum Kolektiv, Ervin i Heavy Duty Soundsystema uz selekciju reggae, dub i drum ‘n bass zvukova.

Nedjeljnu post-festivalsku depresiju podebljat će reggae, dub i jungle beatovi. Little Vex, Ras Padsystema, ska reggae duo Road Trippers, Groot i Roadtripper soundsystem zatvorit će ovogodišnji Pandemonium, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih.

Tijekom festivalskih dana održat će se umjetničke i ekološke radionice, ali to će isto biti tapija. Topla ljetna popodneva provedite u moru i hladu ili se opustite šetnjom kroz festivalski prostor u kojem vas očekuju grozna umjetnička djela, još gori buvljak, iritantna ekipa oko stola za stolni tenis te DIY prostori za neispavano zujanje i pričanje s osobama s kojima ne želite pričati.

Ako do sada niste posjetili Pandemonium festival, nemojte to ponoviti i ove godine.
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice