logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
19. Srpanj 2022

Upoznajte Olive session

Olive session – platforma koja okuplja entuzijaste i zaljubljenike u svim smjerovima underground elektronske glazbe.
Ideja je nastala u vrijeme lockdowna kada je već pomalo zabrinjavajuće stanje pulske scene dovedeno pod potpuni upitnik opstanka. Svi veliki festivali tada su već najavili odlazak iz grada što je predstavilo dodatno sponu u razvoju scene i probitku novih imena, a opstanak lokalnih kolektiva koji su održavali noćni život grada postao je upitan radi izlaganja brojnim rizicima koje su lockdown i loša politika poticanja kulture i umjetnosti donijeli sa sobom. Iako je ideja je prvotno osmišljena kao platforma kojom će se promovirati žanrovi bass glazbe radi generalno slabije zastupljenosti na sceni, ubrzo se ustanovilo kako potrebe za ovakvom platformom postoje u svim smjerovima underground scene. Tako je razvijen koncept kojemu je prvenstveni cilj omogućiti svim zaljubljenicima u underground žanrove elektronske glazbe da iskažu svoje vještine i entuzijazam.

Drugim riječima, ovom platformom nastoje se ostvariti sljedeći ciljevi:
- promovirati mlade umjetnike te na taj način širiti scenu i dodatno je obogatiti novim imenima i novim stilovima.
- objedinjuje sve smjerove elektronske glazbe koji zadovoljavaju kriterije kvalitete. Ovdje se prvenstveno nastoji potaknuti svijest o elektronskoj glazbi kao jedinstvenoj cjelini koja je, iako kroz različite načine izražavanja, od svojih nastanka djelovala kao pokretač promjena i kultura povezivanja istomišljenika željnih slobode i promjena.
- Izaći iz granica Hrvatske i postati globalna platforma kojom će se promovirati prethodno navedene vrijednosti

Iza ideje stoji nedavno oformljeni kolektiv kojeg čine Cue Surprise (Florijan Mrkogača) i Richo (Erik Antić) iz bass voda te Kajfa (Marko Kajfeš) i Editor (Edi Krožnjak), strastveni zaljubljenici u tvrde berlinske ritmove. Uz njih, svojim aktivnim angažmanom projekt je podržalo više desetaka entuzijasta iz područja fotografije, dizajna, videoprodukcije, promocije i event managementa.

Iza projekta ne stoji ništa osim dobre volje, a sve aktivnosti provode se potpuno neformalno i s najboljom namjerom. Središte koncepta nalazi se u streamovima kojima se iz Oliva u vodnjanskim Fondolama nastoje odaslati pozitivne vibracije što je dalje moguće, a dodatna vrata otvorila su se i podrškom kultne utvrde pulskog noćnog života - Fort Punta Christo gdje se sljedećeg vikenda održava drugi događaj u organizaciji Olive sessiona.

Čitav projekt svojim su gostovanjem podržala i kultna imena hrvatske dupstep scene. Trojac nekadašnjeg kolektiva Untied kojeg čine Proove, Dega i 207 koji se netom vratio sa gostovanja na premijernoj UK ediciji Outlook festivala, a svi zajedno mogu se pohvaliti i brojnim izdanjima na renomiranim svjetskim labelovima. Njihov b2b2b premjerno izlazi na Youtube kanalu Olive Sessiona u utorak 19.7.2022., a za sljedeće izdanje već se sprema set vjerojatno najmlađeg aktera techno scene – Tier (Lenny Damjanić).

www.instagram.com/olive.session/
www.facebook.com/profile.php?id=100082818190436
www.youtube.com/channel/UCKLasdXJxcrXLYBI9cK9KxA
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice