logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
6. Lipanj 2022

Clinton Fearon objavio album "Breaking News"

13. album za Clinton Fearona
Objavljen je novi album "Breaking News" za legendarnog reggae glazbenika Clinton Fearona, koji je napisan u samo nekoliko mjeseci tijekom pandemije COVID-19. Za to vrijeme, Clinton Fearon je ostao kod kuće sa svojom suprugom, i osjetio je poriv da uzvrati svakodnevnici stoga je napisao zbirku pjesama sa svojim prepoznatljivim tekstovima ispunjenim zdravim razumom i suosjećanjem. “Breaking News” je snimio demo u Seattleu, a osim bubnjeva i klavijatura, sam je svirao sve dijelove instrumenta zajedno s tonskim inženjerom Peteom Remineom u Dubtrain studiju. Demo je potom poslan glazbenicima u Francusku na vježbanje. Nekoliko mjeseci kasnije, Clinton Fearon je doletio iz Seattlea u Bordeaux i počeo snimati sa svojim bendom zajedno s tonskim inženjerom Damienom ‘Bobbyjem’ Coutrotom u Baco studiju.

Na novom albumu "Breaking News" Clintona Fearona podržava The Riddim Source bend koji se sastoji od sjajnih glazbenika: Xaviera 'Kubixa' Bèguea (gitara), Juliena 'Manjula' Souletieja (vokal i udaraljke), Simona 'Saymona' Coutanta (bubnjevi), Thomas 'Mato' Cirade (bas) i Muctaru Wurie (klavijature). The Riddim Source se prvi put susreo s Clintonom Fearonom u proljeće 2019. kako bi snimio live session za promociju svog prethodnog albuma “History Say”. A do ljeta 2021. krenuli su na turneju s poznatim jamajčanskim pjevačem i tekstopiscem i od tada su mu postali prateći bend. Snimanje “Breaking News” dogodilo se tijekom slobodnih dana između prvih ljetnih turneja, a Clinton Fearon i The Riddim Source stvorili su čvrstu vezu potaknutu ljubavlju i brigom o glazbi i prijateljstvu.

Ovaj album je terapeutski za Clintona Fearona, čiji se život potpuno promijenio tijekom pandemije zajedno s cijelom zajednicom glazbenika i umjetnika. Kao što je Manjul rekao svom bratu Clintonu: "Kakav užitak za uši i lijek za um, tijelo i dušu!"

"Breaking News" je 13. samostalni album Clintona Fearona i prvi koji nije u potpunosti samostalno producirao. Nakon tri godine uspješnog partnerstva, Boogie Brown Productions (Clinton Fearon i njegova supruga Catherine) i Baco Music odlučili su koproducirati ovaj album. Album je objavljen za Kool Yu Foot i Baco Records 3. lipnja.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice