logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
14. Ožujak 2022

Anja G & Dr.Obi nastupaju na Membrain festivalu

Membrain Festival najavio preko 80 izvođača koji će ovog ljeta nastupati u Šibeniku
Sedmu godinu za redom Membrain Festival održat će se od 4. do 7. kolovoza na čarobnoj lokaciji rt i kamp Martinska nasuprot Šibenika. Organizatori su danas najavili čak 80 imena koja će ovog ljeta nastupiti u srcu Dalmacije i publici predstaviti najnovije trendove na internacionalnoj bass sceni.

U četiri dana programa na tri pozornice izredat će se tako DJ-evi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Amerike, Engleske, Irske, Njemačke, Austrije, Španjolske, Mađarske, Poljske i Belgije. Žanrovski ništa manje šareno, dapače, svirat će se dnb, dubstep, halftime, minimal, neuro, jumpup, liquid, dub, experimental, electronica, global i tropical.

A neka od imena s lineupa prave su legende scene, počevši od Homemade Weapons, broj 1 artista iz Samurai Music labela, jednih od osnivača halftime žanra, nadalje tu je Youngsta, jedna od glavnih britanskih figura dubstepa, bristolski čarobnjak atmosferične elektronike Phaeleh, princeza underground i dubokih sub ritmova, Britanka Baby T, osnivač Samurai Music Presha s posebnim setom povodom 15 godina slavlja svoje izdavačke kuće, te GEST majstor plesnog drum n bassa iz Berlina.

Dub duo Anja G & Dr.obi prisutni su na glazbenoj sceni od 2017.godine. Kombinacija zanimljivog vokala Anje G i jasnih poruka zajedno s masnim zvukovima vlastite produkcije uz hrpu efekata i zanimljiv vizualan identitet osvaja apsolutnu prisutnost publike. Etabliranjem vlastite etikete AmpliFyah Music Anja G i DR.obi izdaju vlastitu produkciju od digitala do steppersa uz suradnju s raznim artistima iz regije. Na EP-u „Bun Dem Riddim“ zajedničkim snagama ugošćuju Queen Omegu i Tennu Star, dok je njihovo prvo izdanje “Raggamuffin” & "Bang!Bang!" obrađeno od strane Jah Billaha i Shece sa specijalnim remixevima. Prava bomba pojavljuje se s "12 dubplateom Anja G & DR.obi meets Woodland Sound feat. Beanie - "Ay Carmela" u izdanju Woodland Recordsa koji je rasprodan u sat vremena i zatim doživio reprint ediciju. „Ay Carmela“ je antifašistički heavy weight steppers kojom ovaj dub duo jasno izražava svoje stavove. Na etiketi Warrior Charge Records izašla je "12 ploča na kojoj se nalazi "Police Brutality", dok kraj 2020. obilježavaju izdanja "Sky it a go red" ft. Dubble i novi riddim EP pod nazivom "Timeless".

Osim majstora s međunarodne underground bass scene, Membrain Festival i ove godine daje priliku mladim i talentiranim izvođačima da se afirmiraju na sceni i budu bok uz bok svojim idolima na bini.

Prošle godine Membrain je bio najposjećeniji festival na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji Martinska, a publika je pohodila u Šibenik doslovno iz cijele Europe. Besplatni kamp u gustoj borovoj šumi, dobra hrana, sunčane plaže i sjajna muzika, najveći su aduti festivala. Ulaznice za sedmo izdanje Membraina mogu se pronaći online na Entrio sustavu i na njegovim prodajnim mjestima po cijeloj RH.

Inače, Membrain Festival organiziraju Davor Dedić, Splićanin s amsterdamskom adresom i Takeshi Fujimura, Australac japanskog podrijetla, a kompletna realizacija festivala odvija se preko poznate šibenske PARK organizacije.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice