logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
7. Listopad 2013

Peti album Dub Inc.-a

Nakon njihovog uspješnog albuma „Hors Contrôle“, Dub Incorporation najavili su svoj peti album - “Paradise”.

Zadnjih pet godina, Dub Inc. bilježe rast svoje popularnosti i nastupaju diljem svijeta (uključujući i Zagreb) šireći dobre vibracije. Usporedno slijedom tih događaja, dokumentaran film o njima „Rude Boy Story“ u režiji Kamira Meridja prikazao se u stotinu kino dvorana u svijetu.

No, da se vratimo glavnoj vijest... Na albumu „Paradise“ koji bi trebao ugledati svjetlost dana 14. listopada Dub Incorporation radili su pune dvije godine i njime otvaraju novo poglavlje ovog benda. Na „Paradise-u“ ćete moći poslušati 12 novih pjesama koje balansiraju između reggaea, dancehalla i tzv. world music smjera. A što se tiče tematike, proći će kroz političke teme (“Revolution”), teme svakodnevnog života (“Better Run”), tu je introspektiva naslovna pjesma „Paradise“, svijet ćete poželjeti promijeniti uz “Partout dans ce monde”... No, "Paradise" također nudi cijeli niz originalnih zvukova, posebno se sve više opredjeljuju da orijentalni vokal Bouchkour pjeva na engleskom jeziku,što daje zanimljivu novu dimenziju benda. Na albumu gostuju i Skara Mucci na “They Want”; potom Meta Dio na to “Enfants du Ghetto”, a prekrasni vokal Jah Masona potražite na “Only Love”.

Dub Incorporation danas čine: Gregory “Zigo” Mavridokaris (bubnjevi), Moritz von Korff (bass), Jérémie Grégeois (gitara), Frédéric Peyron i Idir Derdiche (klavijature), Benjamin Jouve (inžinjer zvuka), a Komlan i Bouchkour su i dalje na vokalima. Nabrijte se na novi album na linkovima ispod, a i prisjetite se njihovog odličnog nastupa u Močvari u ožujku 2012. godine...

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice