logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
1. Prosinac 2021

Kali Fat Dub predstavlja "Životinjsku Karmu" uživo u novootvorenom klubu Dva Osam

Kali Fat Dub bez granica
U četvrtak 16. prosinca Kali Fat Dub predstavlja novi album "Životinjska Karma" uživo u novootvorenom klubu Dva Osam. Prije i poslije njihove žurke zabavljat će vas i članovi KFD tima - Haris Pilton i Barabadub. Nakon dva albuma "Ringišpil iz Hada" & "Nakot Azrielov", desetine festivala, stotine svirki i nekoliko tisuća kilometara iza i ispred njih, stigla je koronka i zaustavila svijet! Zaključani u kuće i odvojeni od svega, na što se sve živ čovjek navikne vrlo brzo, posvetili su se trećem albumu koji će ponosno paradirati pod imenom "Životinjska Karma", nedavno objavljen album možeš nabaviti na PDV webshopu. 

Haris Pilton je zamijesio muzičku mišanciju za 11 novih slam/jam čekaoničarskih Jevanđelja po Miroslavu a.k.a. Chakka Svraka.k.a Kalibal, Marko Gaćina je odsvirao mnoštvo instrumenata, miksao album i ozbiljno pomogao Svraki pri snimanju vokala u Rasta studiju, The Natural Dub Cluster, Jova (Digital Warfare) su gostovali na "Šumi" i "High Nehaju", Doggy Brasco je oplemenio "Ledenog Tarzana", Sharon je pripomogla na refrenu numere "Manewar", Jurij Žohar oprašio je bas na "RRD-u", Benjamin Agić izduvao je sax na "Stuporu", Amir Earthling je pozlatio refren "RRD-a", Goran Goldin a.k.a. Goldo je fotkao i ustupio fotografije za cover, Igor Ivanković a.k.a. Lo Peaks je odradio namastering, Marijana Krbot je skockala omot, Positive Reality Records je sve ovo odobrio, a PDV tim je obećao da će sve to izdati na ploči, CD-u, digitalno… Prstohvat muzičke šarenice kršten glomaznom panonskom weltschmertz rap poezijom. Nešto za jake nerve i krhko strpljenje. Nešto za na pun kufer i prazan stomak. Za svakog po nešto, za nekoga SVE. AAAAAaa! Mi smo već slušali. Sada je red na vas! Uživajte u novonastaloj džepnoj apokalipsi koja ne ostavlja mjesta ravnodušnosti.

"Na njihovim igrankama i staro i mlado i plače i pleše i smije se i grli i proklinje. Takve stvari su nam do jučer bile sasvim nepoznate… Nikada se nitko nije spuštao na niske grane, tako velikom brzinom, u tako visokom okretnom momentu! Niko!"

www.facebook.com/kalifatdub
https://kalifatdub.bandcamp.com
https://soundcloud.com/fatkalidub

Ulaznice su u pretprodaji 40 kn, a na dan koncerta 60 kn.
Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 potvrde o cijepljenju, negativnog testa ili dokaza o preboljenju te osobne iskaznice. Na samom ulaznu testiranje neće biti moguće.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice