logo-t

 • Stigla nova

  Stigla nova "Roba" Banana Zvuka

 • RootsInSession & Marcus G - “Lockdown Ska Riddim Album”

  RootsInSession & Marcus G - “Lockdown Ska Riddim Album”

 • Bend Sopot objavio singl “Jednog dana” kojim najavljuje novi album

  Bend Sopot objavio singl “Jednog dana” kojim najavljuje novi album

 • Najavljen 20. Seasplash i objavljen trailer aftermoviea 19. izdanja festivala

  Najavljen 20. Seasplash i objavljen trailer aftermoviea 19. izdanja festivala

 • Black Roots - Nothing In The Larder

  Black Roots - Nothing In The Larder

nike

Događanja
Vijesti
11. Listopad 2021

Vodi se pravna bitka za reggae hit "Bam Bam"

"Bam Bam" se pojavljuje u novoj Netflixovoj seriji, Maid 
Pravni tim koji zastupa prava Toots Hibberta čini poteze kako bi potražio naknadu za prava pokojnog pjevača na legendarni reggae hit "Bam Bam" kojeg je popularizirala Sister Nancy 1982. godine. Debra Archer, odvjetnica koja zastupa unuku Toots Hibberta Cressidu Rattigan, rekla je da je pravni tim upućen da "istraži situaciju". Naime, izvođenje pjesme "Bam Bam" Sister Nancy jedna je od 47 pjesama u Netflixovoj novoj seriji Maid, koja je nedavno premijerno prikazana. Rattigan, unuka Toots Hibberta, rekla je da je nedavno saznala da je "Bam Bam" dio Netflixove serije.

Pjesma "Bam Bam", snimljena od strane The Maytals 1966., pobijedila je iste godine na Jamaica Festival Song Competitionu, a Frederick "Toots" Hibbert bio je pjevač grupe. U ekskluzivnom intervjuu za Jamaica Observer u kolovozu 2020. Hibbert je rekao da je napisao i aranžirao pjesmu. U to je vrijeme rekao da je naložio timu upravitelja intelektualnog vlasništva da istraži tko je prikupljao nakladništvo i autorske naknade, budući da nikada nije prikupio ništa od pjesme.

"Ni centa ... Ja sam pisac, aranžer, skladatelj, pjevač i producent originalne pjesme", rekao je tada za Jamaica Observer. Prema Hibbertu, on je naveden kao glavni tekstopisac u američkom Uredu za autorska prava u Washingtonu. Toots Hibbert preminuo je 11. rujna 2020. od komplikacija uzrokovanih COVID-19 u 77. godini života.

Verzija "Bam Bam" Sister Nancy iz 1982. stekla je svjetsku popularnost, a producirao ju je Winston Riley, uz instrumental iz Ansell Collinsove "Stalag 17" iz 1974. godine. Upravo ta verzija semplirana je više od 100 puta, što ju čini najsempliranijom reggae pjesmom svih vremena. "Bam Bam" je snimljen u Channel One Studiju i objavljena pod etiketom Techniques Records.

U novijoj glazbenoj povijesti segmente pjesme "Bam Bam" koristili su Lauryn Hill, Kanye West, Beyoncé i Jay-Z, a 2014. godine koristila se i u reklami za Reebok.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Killo Killo Banda - "Pobeda je biti čovek"
Reggae Roast - "Turn Up the Heat"
Alborosie - "For The Culture"
Brain Damage meets Big Youth - "Beyond The Blue"
Shanti Powa - “Dreamer”