logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
17. Lipanj 2021

Objavljen dodatan sadržaj i poziv za volontiranje na 19. Seasplash festivalu

Novosti iz Seasplash tabora

Seasplash festival objavio je dodatan festivalski sadržaj koji uključuje razne dnevne radionice koje će adekvatno oplemeniti glazbeni program ovogodišnjeg izdanja festivala. Festival također nudi mogućnost volontiranja na prekrasnoj lokaciji Martinske, kao i dolazak na lokaciju brodskom linijom.

Na korak do 20. izdanja, Seasplash festival Corona Edition pt. 2. će se drugu godinu zaredom odvijati pod okolnostima prouzročenim posljedicama pandemije virusa covid-19 u Šibeniku od 15.-18. srpnja 2021. godine.

ArtSplash
U svojih pet godina djelovanja umjetnička kolonija ArtSplash okupila preko 40 radova nastalih od strane street art umjetnika, graffiti writera, ilustratora i multimedijalnih umjetnika, koji su svojim umjetničkim doprinosom festivalsku lokaciju pretvorili u urbanu oazu, ne samo dobre zabave, već i likovnih kvaliteta. Ovogodišnje izdanje ArtSplasha obogatit će preko deset domaćih umjetnika/ca koji će u šarenim i veselim tonovima ponovo oslikati i uljepšati raspoložive površine i zidove unutar festivalske lokacije na Martinskoj.

Cromaicanz Radionice
Cromaicanz je dancehall grupa iz Zagreba, inspirirana jamajkanskom i afričkim kulturama, plesom kao umjetnošću i slobodom koju pruža. Članice Cromaicanz grupe svoje znanje i ljubav prema jamajkanskoj i afričkoj kulturi rado dijele kroz organizaciju raznih inicijativa, poput treninga, radionica, nastupa i partya. Ove godine, posjetitelji festivala imat će priliku sudjelovati na dancehall plesnim radionicama, te uživati u energičnim plesnim nastupima grupe Cromaicanz. Prijavite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za sudjelovanje.

Dub Yoga
Dub Yoga ponovno je na Seasplash festivalu! Ova vrsta joge sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio radionice biti će posvećen vježbanju u paru i akrobatskoj jogi (acro­yoga). Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo predznanje već samo malo dobre volje. Idealno je da posjetitelji koji na festivalu žele prakticirati yogu ponesu svoju prostirku za vježbanje (karimat), a može poslužiti i obična prostirka za plažu. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poziv za volontiranje
Volontiranje je predviđeno za period od 12. do 19. srpnja. Možeš se prijaviti za volontiranje u dvije festivalske faze - predfestivalsku (12. do 15.7.) i festivalsku fazu (15.-19.7.). Volonterski angažman obuhvaća aktivnosti poput usmjeravanja posjetitelja i informiranja o programu i popratnim sadržajima festivala, asistencija u festivalskoj kuhinji, održavanje komunikacije i reda unutar festivalskog prostora te ispomoć u infrastrukturnim poslovima. Volonteri će ovisno o dodijeljenoj volonterskoj poziciji biti podijeljeni u smjene, dok je maksimalan broj radnih sati u jednoj smjeni osam sati. Volonteri Seasplash festivala mogu postati sve punoljetne osobe, neovisno o zemlji porijekla. Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 30. lipnja putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za sve kandidate čije prijave budu prihvaćene, Seasplash festival će osigurati festivalsku ulaznicu, besplatno mjesto za kampiranje (nužna je vlastita oprema) te ovisno o volonterskom angažmanu, bonove za piće i topli obrok.

Kružna brodska linija spaja Martinsku i Šibenik

Krenula je kružna brodska linija na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska te brodska linija Šibenik – Jadrija. Do Jadrije će voziti brod ‘Plima’, a do Martinske ‘Avalon’ koji je na toj relaciji vozio i lani. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 7 kn, povratna košta 10 kn, a od ove godine moguće je i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kn za kružnu brodsku liniju Mandalina – Šibenik – Martinska. Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru košta 10 kn, dok cijena povratne karte iznosi 16 kn. Djeci do šest godina starosti za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz. Linije će ploviti prema niže navedenom redu plovidbe do 15. rujna 2021. godine. Informacije o noćnim plovnim linijama objavljuju se uskoro.

Podsjetimo se da su svoje nastupe na 19. Seasplash Festivalu potvrdili: Reggae Roast feat. Natty Campbell, Inner Terrestrials, Billain, Alejuandro Buendija & Sinovi, Kali Fat Dub, Plesač sporog stepa, Brain Holidays, Tadiman, Mexican Stepper, Anja G & Dr.Obi, Banana Zvuk, One Dread, Dirty Hairy, BarabaDub SoundSystem, Homegrown Sound, Mefa, Inka, Rasta Altitude Sound, LucyLyu, BellyFull, Groove Playaz, Algoriddim, Grumen, Vexi, Flico, Looney Grandpas, Dubar Sound, Soul Brothers, Cromaicanz, Low Committee, DJ D-Gree, Maya.

Za posjetitelje iz Hrvatske i ex-Yu zemalja se osim festivalskih ulaznica Ranograbilica od 275 kn, u prodaji nalaze i vikend ulaznice po cijeni od 180 kn te jednodnevne ulaznice od 90 kn. Također su dostupne i povoljne grupne festivalske ulaznice koje se nabavljaju po sistemu platiš 4 – dobiješ 5!

Ulaznice se kupuju preko mrežnog sustava Entrio ili na njihovim partnerskim prodajnim mjestima. 

Tekst:   PR

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života