logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
17. Svibanj 2021

Antenat na GRR Festu

13. GRR Fest u Kninu 
S velikim zadovoljstvom vas pozivamo da nam se 26. lipnja 2021. pridružite na 13. po redu GRR Festu u Kninu. Na 13. GRR Festu nastupit će kninski The Alibor, Rolo i Antenat.

Antenat
Možda i jedna od najljepših zagrebačkih glazbenih priča je ona o Antenatu, priča o petorici prijatelja koji sviraju zajedno od osnovnoškolskih dana. Odrastali su uz bend koji je rastao i mijenjao se, te s vremenom okupio brojne poklonike i prijatelje, a svi su oni pozvani proslaviti dva desetljeća karijere benda u Tvornici. Ususret nastupu, objavljen je novi spot za pjesmu “Bolivija”, treći i posljednji single s aktualnog albuma “Izlet”, nakon čega slijedi objava novog materijala koji će biti osnažen i novim članovima. “Bolivija” je najstarija pjesma s posljednjeg albuma koja podosta odudara od standardnog zvuka Antenata. Nastala kao bezimena instrumentalna kompozicija, do kraja je oživjela u trenu kada je dobila tekst nastao pod dojmom jedne lude zore negdje blizu tromeđe Bolivije, Argentine i Čilea. Tri godine nakon objave singla, pjesma je dobila spot u kojem glavnu ulogu ima umjetnica Nikolina Komljenović, a viziju atmosferičnog, intimnog, mračnog spota prenio je snimatelj i redatelj Damian Nenadić.

Iza sebe Antenat ima tri studijska albuma, “Subing” (2005.), “Karavana” (2008.) i “Izlet” (2013. Antenat je odsvirao stotine koncerata po cijeloj regiji, ali i diljem Europe i odavno zaslužio status jednog od najpopularnijih bendova zagrebačke nezavisne scene. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji sami nazivaju subreggae, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata.
Bend na sceni djeluje već 21 godinu, a nadamo se barem još toliko.

Poslušajte Antenat na Youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=q8AuW1QGcic

Karte su u pretprodaji od 1.6. Lokacija je još uvijek nepoznata, stoga pratite za više informacija uskoro na stranici Udruge Atribut.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života