logo-t

  • Greg Even i Haris Pilton objavili album

    Greg Even i Haris Pilton objavili album "Ting A Ling Riddim"

  • Escape The City Festival predstavlja gostujuće sound systeme

    Escape The City Festival predstavlja gostujuće sound systeme

  • Harrison Stafford (Groundation):

    Harrison Stafford (Groundation): "Danas sam inspiriran više nego ikada prije"

nike

Događanja
Vijesti
2. Ožujak 2021

R.I.P. Bunny Wailer

Napustila nas je još jedna reggae legenda

Legendarni reggae pjevač Bunny Wailer preminuo je jutros u bolnici Medical Associates u Kingstonu. Imao je 73 godine.

"Da. Umro je jutros oko 8:00. Još uvijek sam ovdje s njim", rekla je njegova menadžerica Maxine Stowe za Jamaica Observer online. Bunny Wailer bio je u bolnici i izvan nje od svog drugog moždanog udara u srpnju 2020. godine.

Bunny Wailer (Kingston, Jamajka, 10. travnja 1947.) poznat je i po imenima Bunny Livingston(e), Bunny O'Riley i Jah B. Bio je kantautor i udaraljkaš. Izvorni je član reggae sastava The Wailers zajedno s Bobom Marleyem i Peterom Toshem. Smatra ga se jednim od najdugotrajnijih nositelja reggae glazbe. Časopis Newsweek ga je proglasio jednim od trojice najvažnijih glazbenika u svjetskoj glazbi. Rodio se 1947. u Kingstonu na Jamajci pod imenom Neville O'Riley Livingston. Bunny Wailer i Bob Marley odrasli su zajedno u istom domaćinstvu kao polubraća. Bunnyjev otac Thaddeus "Toddy" Livingston živio je s Marleyevom majkom Cedellom Booker s kojom je imao kćer Pearl Livingston.

Bunny je bio jedan od jezgre sastava The Wailers (1963.–1974.). Godine 1963. je formirana originalna postava The Wailersa, koju čine Bob Marley, Bunny Livingstone i Peter Tosh. Njihova je prva pjesma "Simmer Down" ujedno i postala hit na Jamajci. Njegove hit pjesme uključuju "Cool Runnings", "Ballroom Floor", "Crucial" i "Bald Head Jesus".

Godine 2017. vlada Jamajke dodijelila je Bunnyju Waileru Order of Merit, četvrtu najvišu čast u zemlji. Također je vlada ponovno prepoznala njegov doprinos jamajčanskoj glazbi u veljači 2019. godine kada mu je dodijelila Reggae Gold Award.

Bunny Wailer R.I.P

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Dreadzone - "Dubwiser Volume Two"
Chainska Brassika - "Tales of Londoner"
Dennis Bovell - "The DuBMASTER: The Essential Anthology" - kompilacija za sva vremena
Soom T - "Good" - dobar soundtrack za život
Koffee - "Gifted" - reggae za novu generaciju