logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
18. Prosinac 2020

Live stream Seasplash platforme

Seasplash platforma #14


Subota, 19.12.2020.
Klub Kotač online, 20 – 00:30h
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
U subotu 19. prosinca kreće 14. po redu Seasplash platforma! Ovog puta u online izdanju, ali ne i zbog toga manje bogata! Showcase je glazbeni program koji je začet pod kapom Udruge Seasplash i zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJe, producente i izvođače koji svojim glazbenim djelovanjem pokrivaju stilove; reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b’…bass!

Ove godine vas na ples tjeraju poznate face scene, a to su:

Algoriddim je pulski student rodom iz Koprivnice. Bavi se BMX-om nešto više od jednog desetljeća, dok u posljednjih nekoliko godina razvija ozbiljnu strast za sound system kulturom. Djeluje u sklopu kluba Kotač kao tehnička podrška za zvuk i svjetlo u prostoru kluba. U Algoriddimovoj selekciji može se pronaći mnogo svjetskih old school klasika dub glazbe, ponešto roots-a i reggae-a, pa čak i domaćih dub uradaka koje voli iskopavati iz dubokih glazbenih arhiva.
www.facebook.com/luka.bosnjak.3

Mirna nam dolazi iz Jahkova, a korijene je pustila u Zagrebu gdje se njen glazbeni đir najviše isprofilirao te bi se mogao opisati kao "disco meets reggae". Jedna je osnivačica glazbenog kolektiva Muzika Miliona, a njena prva simpatija bio je house jer je uvijek bila djevojčica iz disco budućnosti pa su njene playliste nerijetko protkane u retro dance duhu. Selekcija joj varira od melodičnog roots reggaea pa sve do UK steppers duba.
www.facebook.com/sistasalute/
www.facebook.com/muzikamiliona

Richo je strastveni ljubitelj dubstepa i grime-a, glazbe koja ga je i potakla da se baci u DJ vode u kojima pliva od svoje 17.-e. Djeluje na relaciji Pula – Zagreb kao suorganizator Bass Experience događaja te DJ (Bass Experience Crew) u čijim setovima sve udara oko 140 bpm-a i kroz koje do publike dospjevaju najnovije numere uz pokoju dobro znanu stariju. U zadnje vrijeme se posvećuje produkciji.
www.facebook.com/richo140bpm

Ljubav prema drum'n'bass muzici odvela je Arboretum Kolektiv do pet godina aktivnog djelovanja na sceni. Da li u ulozi izvođača ili organizatora mnogih događanja u sklopu udruge Aboretum ili samostalno, kolektiv je pronašao svoj put na lokalnoj, ali i regionalnoj sceni. Oni su drum'n'bass trojac iz Pule kojeg čine Jinxie Grooves, Chvigy & Mango. Kombiniranjem svih stilova drum'n'bass glazbe kao Liquid, jump up, deep, jungle & dubwise, Arboretum Kolektiv nudi jedinstven mix drum’n’bass stilova. Arboretum Kolektiv je zvuk izvorno formiran s ciljem podizanja lokalne scene na višu razinu te pridonosi globalnoj drum'n'bass zajednici.
www.facebook.com/ArboretumKolektiv/

www.seasplash-festival.com
www.pozitivanritam.hr
www.pdv.com
www.kotac.eu

Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice