logo-t

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
6. Veljača 2013

Bob Marley Foundation: Marley Celebrations

Već treću godinu za redom u četvrtak 7. veljače povodom rođendana Boba Marleya i Reggae mjeseca, Bob Marley Foundation organizira besplatan koncert i još splet događanja pod nazivom Marley Celebrations u čast radu i djelu ovog velikog zaštitnog znaka njihove glazbe te velikog borca za ljudska prava, jednakost, mir, zajedništvo i ljubav.

Sam koncert rezultat je suradnje Digicela, jamajkanske tele kompanije i Bob Marley Foundation, organizacije osnovane od strane članova Marley obitelji koja već godinama kroz razne programe, koncerte, predavanja i festivale nastavlja s radom kojeg je Robert Nesta Marley započeo, potičući ljude na mir i zajedništvo. Još jedan od njihovih zanimljivih događaja je primjerice Smile Jamaica Concert koji se organizira u sklopu jednomjesečnog projekta Africa Unite, a nosi naziv koncerta kojeg je Bob Marley održao 1976. dva dana nakon što je ustrijeljen. Na taj koncert dovezen je iz bolnice i dočekalo ga je 80 000 ljudi te je umjesto predviđene jedne pjesme, izveo 90 minutni performans bez obzira na ozljede.

Ovogodišnja tema Marley Celebrations je Survival (Opstanak) kojeg je izabrala Stephanie Marley kao shodnu s obzirom na krizu koja nas je pokosila. Sam događaj organiziran je u Emancipation parku u Kingstonu a na line up-u su se našla tamošnja starija i mlađa imena reggae scene koja će kroz izuzetan program proći kroz najvažnije stvari zadnjih nekoliko desetaka reggae godina. Dan nakon toga održati će se proslava Marleyevog rođendana u Bob Marley Museum, a sve će završiti s One Love Bob Marley football competition, nogometnim natjecanjem između nogometaša i celebritija kojim će se prikupljati sredstva za dobrotvorne svrhe.

Više informacija potražite na: http://bobmarleyfoundation.org/site/

I od nas za kraj, sretan rođendan Legendo :)

 

Tekst:   Jelena Horvatić

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice