nike

Događanja
Vijesti
14. Veljača 2020

Julian Marley dolazi na Nisville Festival

Julian Marley na zatvaranju Nišville festivala
Sin legendarnog Boba Marleya, Julian Marley, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika reggae glazbe u svijetu, nastupiti će u nedelju, 16. kolovoza na zatvaranju ovogodišnjeg Nišville festivala.

Julian Ricardo Marley rođen je 4. lipnja 1975. u Londonu kao jedan od sinova i nasljednika rodonačelnika reggae glazbe, Boba Marleya.

Zajedno sa svojom braćom Zigi Marleyem i Stefanom Marleyem uključio se u producentsku kuću Ghetto Youth International 1989., a mnoge njegove prve kvalitetne kompozicije nastale su u opuštenoj atmosferi obiteljskog studija The Lions Den u Majamiju (Florida – USA). Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Julian izdaje svoj prvi solo album "Lion in the Morning" 1996. godine i kreće na svjetsku turneju. Nakon toga slijedi turneja s bratom Damianom na Lollapalooza festivalu 1997. Njegov drugi album "A Time and Place" izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Juliana Marleya i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album "Awake" iz 2009. godine je nominiran za prestižnu Grammy nagradu u kategoriji najboljeg reggae albuma.

Julian Marley i njegova braća su službeno postali suvlasnici Ghetto Youths International Inc. 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija. Ova izdavačka kuća je dozvolila braći Marley da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uvjete.

Trenutno je aktualan četvrti album Julana Marleya pod nazivom "As I Am" koji je izašao 25. siječnja prošle godine i koji je dobio nominaciju za Grammy nagradu u kategoriji najboljih reggae albuma. Album su producirali zajedno Damian, Stephen i Julian Marley.
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Jah9 - "Note To Self"
Conquering Lion - "Revolution Time"
Hornsman Coyote - “Breathing Fire”
FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"