logo-t

 • FC Apatride UTD -

  FC Apatride UTD - "Dub Worldism"

 • Brain Holidays snimaju novi album na Jamajci

  Brain Holidays snimaju novi album na Jamajci

 • Aba Shanti-I i Sista Habesha dolaze u Zagreb

  Aba Shanti-I i Sista Habesha dolaze u Zagreb

 • Lekcija engleske dub škole s King Alphom i Fikir Amlakom

  Lekcija engleske dub škole s King Alphom i Fikir Amlakom

 • Koffee - prva žena koja je osvojila Grammy u kategoriji najbolji reggae album

  Koffee - prva žena koja je osvojila Grammy u kategoriji najbolji reggae album

nike

Događanja
Vijesti
14. Veljača 2020

Julian Marley dolazi na Nisville Festival

Julian Marley na zatvaranju Nišville festivala
Sin legendarnog Boba Marleya, Julian Marley, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika reggae glazbe u svijetu, nastupiti će u nedelju, 16. kolovoza na zatvaranju ovogodišnjeg Nišville festivala.

Julian Ricardo Marley rođen je 4. lipnja 1975. u Londonu kao jedan od sinova i nasljednika rodonačelnika reggae glazbe, Boba Marleya.

Zajedno sa svojom braćom Zigi Marleyem i Stefanom Marleyem uključio se u producentsku kuću Ghetto Youth International 1989., a mnoge njegove prve kvalitetne kompozicije nastale su u opuštenoj atmosferi obiteljskog studija The Lions Den u Majamiju (Florida – USA). Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Julian izdaje svoj prvi solo album "Lion in the Morning" 1996. godine i kreće na svjetsku turneju. Nakon toga slijedi turneja s bratom Damianom na Lollapalooza festivalu 1997. Njegov drugi album "A Time and Place" izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Juliana Marleya i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album "Awake" iz 2009. godine je nominiran za prestižnu Grammy nagradu u kategoriji najboljeg reggae albuma.

Julian Marley i njegova braća su službeno postali suvlasnici Ghetto Youths International Inc. 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija. Ova izdavačka kuća je dozvolila braći Marley da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uvjete.

Trenutno je aktualan četvrti album Julana Marleya pod nazivom "As I Am" koji je izašao 25. siječnja prošle godine i koji je dobio nominaciju za Grammy nagradu u kategoriji najboljih reggae albuma. Album su producirali zajedno Damian, Stephen i Julian Marley.
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"
Lee "Scratch" Perry - "Heavy Rain"
AmanZaman - "Online"
Dub Inc - “Millions”