logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
8. Siječanj 2020

Iznenadna dub večera u Mastersu

Tulum na Ravnicama
Dubcon stiže kao iznenadna večer(a)! Za početak 11. siječnja u Mastersu serviraju nešto starije, raw, roots kombinacije, a kada se atmosefera lagano zakuha, dolazimo i do glavnog jela, friški, vrući dubovi – što strani, što domaći… A desert ostavljaju vama da ga pripremite i servirate njima. 

Lo Peaks 
Jedan od cjenjenijih inžinjera zvuka i niskih frekvecnija. Zajedno s Dr. Obijem davnih dana osniva Jahstice, potom Bamwise i paralelno sa svime time radi na vlastitim trakama. Povremeno svira live bass i uz Dubolika te u ITal jam bendu, ali ovog puta u solo varijanti vrti najljuće dubove u klubu u kojem je ostavio najbolje godine.

Dubolik 
Dubolik aka Jadranko Kereković je veteran na domaćoj dub sceni. 2002. sudjeluje u stvaranju Radikal Dub kolektiva, jednog od prvih hrvatskih dub sastava s kojima nastupa i kao off side projekt Radikal Dub Sound. Jedan od dub projekata kojim se bavi je Dubble, u kojem nastavlja rad s Vanjom, članicom bivšeg sastava RDK. U zadnje vrijeme nastupa s Lo Peaksom i Dr. Obijem u bezimenom 6000 style triu. Bavi se miksanjem i produkcijom glazbe, međuostalim je producirao izdanja Radikal Dub Sounda, te sudjelovao u brojnim drugim izdanjima kroz suradnje, remikseve, dub verzije.

Homegrown sound
Osnovan 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu(današnji RUUM). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise, a 2017. Just Dubwise i u radio emisiju u sklopu Attacka! 2016. soundu se pridružuje Mia kao MC i istovremeno počinje studijski rad te prvo izdanje na Woodland recordsu.. Nakon višegodišnje pauze vraća se u Masters predstaviti što više vlastitih dubova..

MC Jew Bwoy
Vokalist/synthmeister u bendu Bamwise, surađivao je i dalje surađuje sa brojnim drugim glazbenim projektima kao što su Digitron, ITall Jam, Pridjevi.. Osatak svog vremena provodi u pripremi tartova i light designom kojim uspješno osvjetljuje brojne predstave i koncerte.
Ulaz besplatan. 
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice