logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
22. Studeni 2019

Sandokan Hifi meets Rasta Altitude Sound u Splitu

Dub gusari u Splitu
Vrijeme je za prvi ovosezonski potres u Kocki 7. prosinca koji će prouzročiti pirat Alex (with full Soundsystem) i kapetan Keso!

Sandokan Hifi (Berlin / Zagreb)
Rezident i organizator Dub Disorder partya u zagrebačkoj Medici, stiže po prvi put u Kocku sa svojim ručno izrađenim sound systemom. Osnovani u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi je počeo vraćati roots & culture na reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub i rub-a-dub. Party sa Sandokan Hifi-om je pravo je iskustvo u kulturi Soundsystema: autentični jamajkanski i kraljevski reggae i dub sviraju se strogo s vinila, samo na jednom gramofonu, modificirajući uživo s efektnim aparatima stare škole. Sound system, kad Sandokan svira, podrazumijeva se kao "mobilna radio stanica s pun k* Bass-a", svirajući glazbu koju ne možete slušati svugdje. Jedan dio Sandokanske selekcije uključuje rijetke pjesme 70-ih Roots i njihove originalne dub verzije. Kad su u pitanju teži i moderniji stilovi, Sandokanova dub-box puna je rijetkih produkcija iz UK-a iz 90-ih,a vjerojatno je Sandokan Hifi jedini Soundsystem u HR koji ih ima na vinilu. Na kraju party-a se uvijek sviraju ekskluzivne pjesme, takozvane dubplates, koje su posebno proizvedene pjesme za ovaj specifični sound system koje nitko drugi ne može svirati. Stoga vrijedi ostati do samog kraja!
www.facebook.com/sandokanhifi
www.soundcloud.com/sandokanhifi

Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta
je mladi reggae/roots/dub/dancehall izvođač iz Zagreba koji promovira Rasta kulturu, jedinstvo i ljubav. Njegov stil može se opisati kao energična, pozitivna i kreativna kombinacija bass glazbe. R.A.S. nastupao je na brojnim glazbenim festivalima i glazbenim događanjima kao što su Seasplash Festival (Pula, Hrvatska), Reunited festival (Valpovo, Hrvatska), Gotiva festival (Zenica, BiH), Regeneracija Dunava (Bački Monoštor, Srbija), Strobolodobolos (ARLA festival, Đakovo, Hrvatska), Forestation festival (Donja Zdenčina, Hrvatska)... Također je svirao uz Suns of Dub, Jah Free, Daddy Teacha, Pabla Rastera, Brain Holidayse, Dubbing Sun, Mexican Steppera, Don Oscara, Zenicafaria Soundsystem, Jah Billaha i mnogo drugih. Keso je osnivač udruge Heshteg koja organizira Ram Jam Session, RAW te Fešta festival, jedan je od voditelja Reggae utorka u Mastersu (RUUM) i jedan od voditelja Zion Radio emisije na Radio Studentu.
www.facebook.com/rastaaltitudesound
www.mixcloud.com/EducationTV/educationtv096_keso-selecta/

Početak:23:00h
Upad: 40kn
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice