logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
25. Veljača 2019

Diamusk objavljuje album "Sleepwalkers"

"Sleepwalkers" nastao u suradnji s brojnim gostima iz Europe 

Adisa Zvekić a.k.a. Diamusk, bosanskohercegovačka glazbenica s norveškom adresom, objavljuje novi album pod nazivom "Sleepwalkers". Pred vama je deset novih autorskih kompozicija snimanih tijekom 2018. godine u studijima širom Europe. "Sleepwalkers" je treći solo album pod umjetničkim imenom Diamusk i osmo Adisino izdanje, koje sadrži deset novih pjesama. Novi album je konceptualno orijentiran na suradnju s kolegama i kolegicama iz nekoliko europskih zemalja te svaka pjesma predstavlja i drugačije goste i zemlje iz kojih dolaze koji su svojim senzibilitetom obojili prepoznatljivi reggae dub zvuk koji krasi Diamusk radove.

Točnije, na albumu gostuje čak deset instrumentalista, a među njima su Nils Petter Molvær (truba) i Bjørn Blomberg (flauta) iz Norveške, Mladen Marjanović (gitara) iz benda Igralom iz Srbije, Elektro Hafiz (saz) i sedamnestogodišnji Dino Mangafić (oud i gitara) iz Njemačke, Trajče Velkov (truba / tuba) i Kiril Kuzmanov (saksofon) iz Makedonije, Kenan Glavinić (harmonika), Đani Pervan (bendžo) i Adela Pervan (violina) iz BiH. Obzirom na to odakle dolaze autori i gosti, album "Sleepwalkers" je sniman na više lokacija, i to u Bergenu, Oslu, Beogradu, Skopju te Kelnu, Berlinu i Sarajevu, a sve snimke su nastali tokom 2018. godine.
Puhačke sekcije od sjevera do juga Europe, orijentalni žičani instrumenti odsvirani u Njemačkoj od strane mladog talentiranog Bosanca i iskusnog sazlije, violina, bendžo i harmonika s Baščaršije, afro-blues zapadne Sahare, gitara iz Beograda. 

“Puno toga se izdešavalo u toku te godine dana i sve to na svoj način uticalo i na album na tekstove. Zvuk je baš onakav kakvog smo zamišljali za ovaj album od početka. Koristeći mogućnosti koje imamo i uz pomoć i podršku svih gostiju na albumu dobili smo rezultat koji se zove "Sleepwalkers". "Sleepwalkers", jer sanjamo kroz život, nismo potpuno prisutni, naučili smo potpuno odvojiti unutarnji od vanjskog svijeta, a uvjerena sam da nekada davno, među njima nije postojala razlika. Ostatak priče su stihovi koji predstavljaju sažetke mojih misli. Posebno hvala Vladimiru i Alvisu koji su zajedno sa mnom i Aldinom iznijeli ogromnu težinu ovog albuma. Stvaramo muziku jer nam je to više postao stil života.“ – kaže o albumu Zvekić.

Kao i na prethodnom izdanju, Adisa stoji iza svih tekstova i vokala, s tim da je sada proširen network stalnih glazbenika s kojima surađuje, a tu su Alvis Reid na bass gitari, Vladimir Krkljus na klavijaturama, kao i Aldin na gitarama. Svi skupa potpisuju kompoziciju i aranžmane, Krkljuš je bio zadužen za mastering i potpisan je kao co-producent dok se za sve ostalo pobrinuo Hasanović. Trenutni plan je da "Sleepwalkers" bude objavljen kao samostalno izdanje, ukoliko se u međuvremenu ne pojavi netko tko bi investirao u vinilnu verziju albuma.

"Sleepwalkers" će se na digitalnim servisima pojaviti 21. ožujka 2019.

Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice