logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
4. Rujan 2018

Objavljena satnica koncerta otvorenja Outlooka

Objavljena satnica koncerta otvorenja 11. Outlooka kojeg predvode Bonobo i David Rodigan
Jedanaesto izdanje najznačajnijeg europskog slavlja bass glazbe, Outlook festivala, najavljuje se sad već tradicionalnim koncertom otvorenja u pulskoj Areni u srijedu 5. rujna. Pozornica višetisutljetnog rimskog amfiteatra ugostit će tridesetak glazbenika predvođenih nastupima britanskih zvijezda Bonoboa, Wileya i Davida 'Ram Jam' Rodigana koji se udružio s Outlook Orchestrom kako bi obilježio četrdeset godina karijere kao kustos, radijski voditelj i DJ. Publici će se predstaviti i mladi mančesterski dvojac Children of Zeus s glazbom koja na uzbudljiv način spaja hip-hop, jazz i soul, te DJ-evi Gkut i Andy H koji će dočekati posjetitelje na samom početku večeri.

Stalni festivalski gost i britanska legenda bass kulture, Sir David ‘RAM JAM’ Rodigan MBE, se za prigodu ulaska u drugo Outlookovo desetljeće udružio s dvadeseteročlanim Outlook Orchestrom kako bi izveli glazbu koja je obilježila 40 godina karijere ovog radijskog voditelja i DJ-a za svoj glazbeni doprinos odlikovanog ordenom Britanskog carstva. Ovaj jedinstveni dvosatni nastup bit će svojevrsni uvod u Bonobov koncert koji će početi oko 23.00 sata. Britanski glazbenik s losanđeleskom adresom poznat je po svom maestralnom kombiniranju plesne elektronike, trip-hopa i ambijentalne, nu-jazz glazbe u emotivne, gotovo pa filmske melodije koje su ga učinile izuzetno cijenjenim od strane glazbene kritike i publike. U Areni će izvesti svoj posljednji, šesti po redu album “Migration”, nastao nedugo nakon njegove selidbe iz UK u Ameriku i pod snažnim utjecajem simfonijske glazbe. Još jedan zaslužni britanski glazbenik odlikovan ordenom Britanskog carstva, Richard Kyle Cowie Jr MBE, odnosno kultni reper i producent iz Istočnog Londona – Wiley, zatvorit će ovu glazbenu manifestaciju svojim DJ nastupom u kojem pronosi zvukove grimea i britanskog undergrounda – miljea kojem pripada od samih početaka i za koji mu se pripisuju pionirske zasluge.
Dodatna slika 1

Regionalne ulaznice za veliki koncert otvorenja mogu se i dalje kupiti u pretprodaji po cijeni od 350 kuna na ovom linku te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Dan kasnije, u četvrtak 6. rujna, na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo počet će 11. Outlook festival na kojem će u četiri dana nastupiti preko 300 izvođača na 8 pozornica kojima će se pronositi zvukovi bass glazbe, hip hopa, rapa, afrobeata, drum’n’bassa, grimea, jungle, duba, nu-jazza u izvedbama njihovih najsjanijih predstavnika među kojima se izdvajaju headlineri: J Hus, Stefflon Don, Mist, Madam X, AJ Tracey, David Rodigan, Bonobo, Andy C, Noisia, Digital Mystikz, Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy i The Heatwave. Od domaćih i regionalnih izvođača na 11. Outooku nastupit će: Egoless, Filip Motovunski, Roots In Session, Brain Holidays, Dub Diggerz, Billain, 207, Koolade, Diyala & Yesh, Digitron, Anja G & Dr. Obi, Sheco, Brada Selecta, Double B, Kick Kong, Said5, Džonidža & MC Don Dada (Roll The Drums).
Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena