logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
28. Lipanj 2018

Predstavljamo reggae pozornicu na Exitu

Powered by NOIZZ
Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ, spiritualno srce Exit festivala i najbolje mjesto za opuštanje s ekipom, otvorit će svoja vrata najvatrenijim fanovima reggaea, 12. srpnja na staroj dobroj lokaciji na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Mjesto za sve ljubitelje dobrog vibea, opuštene atmosfere i duha jamajčanske glazbe, Reggae pozornica ove će godine okupiti plejadu sjajnih umjetnika, koji će na tvrđavi, kroz nesvakidašnje i zanimljive performanse uz melodične i vruće ska, roots reggae, dancehall i reggae glazbene stilove svim posjetiteljima pružiti potpuni ljetni doživljaj. A moramo podsjetiti da na ovogodišnji Exit dolazi i legendarni Ziggy Marley

Djelić festivala koje odiše besprijekornim osjećajem mira i slobode, Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ, ove godine predstavljat će sjajna domaća i strana imena, a predvodit će ih Steppa Style, Deo Favente, Deadly Hunta i Fyah Sis. Tijekom četiri dana festivala, nastupit će i Couple Up, Selecta Irie Vibes, Selecta MIK, Dada Selectah, Bush Mad Squad, King Calypso, Eisclub Berlin, Ital Vision, Jahmessenjah Sound Syestem, Herbal Queen, Zguubi Dan, Skadam, Gigatron Selecta, Shuba Ranks i Little Shuja. Svakog dana festivala na ovoj pozornici nastupat će plesna grupa Ana Vujkov Zumba.

Wenti Wadada se često opisuje kao veteran glazbene industrije, koji je iz rodne Jamajke otišao u London pa u SAD i Kanadu, da bi posljednjih godina svog života prihvatio ulogu srdačnog domaćina Exitove Reggae pozornice, i dosta vremena provodio u Novom Sadu. Ostavio je dubok trag na svjetskoj reggae sceni svojim radom i zalaganjem. Sve što je radio, radio je s nevjerojatnom lakoćom i osmijehom, i osvjetlio je put mlađim generacijama. Tvrdio je da ova pozornica promovira dobre vibracije, dobro raspoloženje, ljubav i poštovanje, zbog čega ona danas s ponosom nosi njegovo ime.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice