logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
21. Veljača 2018

Treći International Dub Gathering

Dub festival u Španjolskoj
Podržan od strane Rototom Sunsplash festivala, International Dub Gathering će se održati 29., 30. i 31. ožujka u klubu Carmen24 u gradu Bigastro (Alicante, Španjolska), što znači promjenu lokacije nakon dva izdanja u Barceloni. Njegova nova lokacija, Carmen24 višenamjenski je klub opremljen unutarnjim i vanjskim prostorima, a omogućuje organizaciji povećanje broja pozornica i kapaciteta.

International Dub Gathering (IDG) za svoje treće izdanje priprema još jednom odlična imena sa svjetske dub scene. Definitivno nositelj festivala je Jah Shaka, ikona globalne dub scene; dolaze Mafia & Fluxy s DJ Tubs po prvi put u Španjolsku u sound system formatu te stižu predstavnici Jamajke Twinkle Brothers. Ovaj najavljeni trojac Jah Shaka, Twinkle Brothers i Mafia & Fluxy pridružuju se legendarnom engleskom producentu Adrian Sherwoodu i nezamjenjivim Iration Steppasima,  a za sve zajedno možemo reći da su to imena koja su oblikovala dub i reggae tijekom posljednja tri desetljeća.

Kao i uvijek, IDG također dovodi izvođače koji neumorno nastavljaju kuhati dub scenu sa svojim produkcijama i novim djelima. Što znači da dolaze Mungos HiFi iz Škotske, kao i O.B.F, koji će nastupiti u društvu pjevača Sr. Wilson, Charlie P i Shanti D, a predstaviti će se i španjolski duo Iseo & Dodosound, kao i Soom T, Mala, Channel One, Congo Natty.... Uživat će se i uz Gorgon Sound i Dub Files zajedno s Hempress Sativom, a u ovom creme de la creme društvu, imamo i našeg predstavnika. Naravno, riječ je o neponovoljivom Egolessu. Nekoliko sound systema dolaze iz različitih dijelova kontinenta koji će biti upogonjeni tri dana i noći festivala.
 
Posjetitelji će imati prilku uživati u King Shiloh Sound Systemu koji dolaze sa svojim inovativnim 'Sir-Round Sound' 360° uz 8-satni set koji će biti jedan od akata koji otvaraju prvi dan festivala. Očekuju nas još Ubik, Dubstoned kao i Greenlight Sound System. Tri dana dubova zaokružuju širok spektar izvanglazbenih aktivnosti: predavanja, joga i dječji prostor s aktivnostima, uz široku paletu hrane i buvljaka. Festivalske ulaznice imaju cijenu od 99 eura do 15. ožujka, a mogu se kupiti putem internetske stranice.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena