logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
11. Veljača 2018

Bass masaža Filipa Motovunskog u Splitu

Stiže Bassazha!
Vrijedni, dobri i pošteni momci iz Banana Zvuka vam predstavljaju Bassazhu - plesne večeri u Judinom drvu posvećene raznim oblicima i derivatima jamajkanskog reggae zvuka, s naglaskom na klupske, plesnije varijante. Bassazha će ići jedan put mjesečno, a osim domaćina zabavljat će vas i naši dragi gosti. Na prvu Bassazhu 16. veljače dolazi čuveni hrvatski drum ’n' bass producent i DJ Filipa Motovunski. Obucite svoje plesne cipelice i pridružite se u Judinom drvu na bass masaži u petak 16.02.2018.! Upad 50 kn. 

Filip Motovunski
Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem PCP bandu kojeg je dijelio s Ivanom Babićem iz Motovuna, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/dnb pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Svoje prvo jungle/drum and bass izdanje “Ta Pa Tap EP” od pet pjesama izbacuje za kanadsku Junglexpeditions etiketu. Nešto kasnije, za isti label potpisuje "Sort Dem Out" EP koji dijeli s poznatim beogradskim producentom Rahmaneem. Zagrebački Jabbaton Records mu izdaje “Move From The Gate EP” od tri drumstep/hip hop pjesme u suradnji sa Strapazootom.

Uz Big Buda, Wikluh Skya, The Green Mana, Rahmaneea i brata Yakova Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je nedavno izdao Noonshine EP od četiri pjesme i “Love Frequency” singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacuje “Lava/Shakka” single od dvije pjesme koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena kao što su DJ Hype, Aphrodite, Crissy Criss, S.P.Y, Skeptical, Crhis Su, Rene LaVice, Hybris i mnogi drugi. Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem na zagrebačkom PDV Recrods-u naziva “Ten Years Making Beats”. Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. Ove je godine izdao "Right Here/Lava" VIP singl za poznati engleski label Bad Taste Recordings i u režiji Filipa Filkovića Philatza snimio video spot za Lava VIP što je ujedno njegov, ali i Bad Tasteov, prvi glazbeni video.

Nakon Right Here/Lava VIP slijedi obrada glavne teme iz Lion King crtanog filma što Bad Taste Recordings izađe u obliku besplatnog preuzimanja pjesme. UKF.com i EDM.com su samo neki od sajtova koji su upratili izdanje. Slijedi službeni remix za poznatu reggae pjesmu “Belly of the Beast” Jah Masona i Hornsmana Coyota koji se već može čuti u setovima velikana poput Bad Company UK, Ed Soloa, Kursivae…

Autor je dobro znanih obrada: Haustor - Moja Prva Ljubav, Arsen Dedić -Kad Bi Svi, KRS One - Sound of da Police, Beenie Man - Who Am I, Kiril Dzajkovski - Jungle Shadow, Elemental - Tijelo Pamti, Zum Zum Zum, MC Popay - Koke Linija…

Filip Motovunski broji čak 600 i više nastupa u Hrvatskoj, Italii, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena