logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
10. Veljača 2018

Četvrt stoljeća Rototom Sunsplasha

Najavljeni prvi  izvođači
Stiže nam povijesno, 25. izdanje Rototom festivala koji će se održati od 16.-22. kolovoza u Benicassimu (Španjolska). Ben Harper & The Innocent Criminals, Alborosie & Schengen Clan, Fat Freddy’s Drop, Jimmy Cliff, Protoje & The Inddignation i Tarrus Riley prva su imena koja su najavljena za ovogodišnje izdanje. 

Rototom objavljuje prvi nastup kalifornijskog pjevača, gitarista i skladatelja Ben Harpera koji će 16. kolovoza nastupiti sa svojim bendom The Innocent Criminals. Na pozornici će se pojaviti i novozelandske legende Fat Freddy's Drop koji će 21. kolovoza izvesti svoj jedini koncert u Španjolskoj. Rototom ne bi bio Rototom bez talijanskog superstara Alborosiea. Za 25 godina Rototoma priprema vrlo poseban koncert s odabranim međunarodnim izvođačima 20. kolovoza. Više informacija o ovoj jednokratnoj ekstravaganciji ćemo čuti u nadolazećim tjednima.

I ove godine Rototom je ponosan što je pozvao tri generacije vokalista iz otoka Jamajke. Najmlađi je Protoje, jamajkanski tekstopisac iz Santa Cruza  (20. kolovoza). Također je tu zlatni glas rasta pjevača Tarrus Rileya, uz podršku mentora i saksofonista Deana Frasera i njihov bend Blak Soil (22. kolovoza). A prvu generaciju 17. kolovoza predstavlja veliki Jimmy Cliff koji je na turneji u 70. godini života, a od njega možemo očekivati klasike poput teme iz reggae filma 'The Harder They Come', u kojoj je Cliff imao glavnu ulogu.

Poznat po svojim snažnim live nastupima, francuski roots/reggae bend Danakil vraćaju se na festival nakon četiri godine, 20. kolovoza. Rototom također očekuje britansku invaziju. Dolazi Alpheus (17. kolovoza) i Hollie Cook koja će nastupiti 18. kolovoza.

Španjolski reggae zastupa valencijski bend Auxilli, koji će nastupiti prvog dana 16. kolovoza, dok će ska korijeni Jamajke  biti u središtu pozornosti zahvaljujući talijansko-američkom triju The Uppertones koji bit će na pozornici kolovoza.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena