logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
23. Siječanj 2018

Izložba SteppaART-a u Puli

Pulski mladi autori 
Dnevni boravak Rojca nastavlja s predstavljanjem novih pulskih umjetnika kroz ciklus PMA - Pulski mladi autori. U petak 26. siječnja u pulskom Rojcu, u okviru ciklusa, otvara se izložba Stefana Černija aka SteppaArt s početkom u 20 sati.

Stefan Černi - SteppaART je 30 godišnji-crtač, ilustrator i grafički dizajner iz Pule koji je u kratko vrijeme postao prepoznatljiv po u stilu crtanja koji uspješno spaja više tehnika ilustriranja s velikim naglaskom na detalje i slobodno izražavanje. Ilustracije pune detalja i poruka koje zapinju za oko. Reggae art, nadrealizam, biomehanika, mandale samo su neke od tematika. Kao kolekcionar i veliki obožavatelj izražavanja formom naljepnica svojim radovima prisustvuje i na domaćim i svjetskim "Sticker Art" izložbama. Sedmu godinu zaredom ilustrira i dizajnira za PulaP Reggae Station u kojemu je član kao radijski voditelj i vokalist,mc. U tom projektu ilustracije su vezanu uz reggae-roots tematiku glazbe, a svojim radovima stvara unikatan dizajn baziran na starim tehnikama crtanja reggae art cover izdanja posebno inspiriran 70-im, 80-im i 90-im godinama.

Svojim izražajem u Hrvatskoj na svoj način predstavlja Reggae Revival kao kulturni pokret podizanja svijesti podrijetlom s Jamajke. To je eksplozija umjetničkih izričaja s glazbom na čelu, postupno utječući na mentalitet sadašnje generacije prema pozitivnosti i kreativnosti. Surađuje i podržava lokalnu i regionalnu reggae, dub,bass scenu u obliku izrade ilustracija za plakate događanja kao što su Munchies Soundsystem, Kotač,PulaP, Reggae Station, Reggae.si te mnogim drugim. Radove je izlagao na Fistt Art festival, Arboretum Art Eco & Music Festival, Youth on Rise, Outlook i Dimensions Festivalu, Pandemonium Festival, Seasplash Festival, ArtBeat …. Proizvodi merchandise s radovima otisnutim sitotiskom na majice, torbe itd.

Na izložbi u Dnevnom boravku SteppaART predstavlja dvije serije radova. Prva pod nazivom "No Man is an Island" inspirirana je pozitivnom porukom reggae glazbe, a nazvana je po stihu neokrunjenog princa reggaea Dennis-a Browna "Nijedan čovjek sam nije otok, svaki je čovjek dio kontinenta, dio cjeline." U ovom ciklusu radova predstavlja na svoj način ilustrirane portrete reggae legendi-pjevača, producenta, muzičara i inovatora koji su ostavile najveći trag na svjetsku reggae scenu. Desmond Dekker, Joe Higgs, Mikey Dread, Sugar Minott te mnoge druge ilustracije dio su ove edukativne postave. Druga serija radova predstavlja Stefana Černija kao ilustratora plakata - plakata ručno crtanih i digitalno izrađenih za lokalnu i stranu scenu, inspirirani starijim tehnikama ilustriranja samih covera kao art scenom paralelno s glazbenom. Na otvorenju izložbe doživljaj će upotpuniti reggae glazba, koju će za vas na gramofonima birati Slaven Borovečki, selektor PulaP Reggae Stationa koji je svoj glazbeni put započeo 2005. u Rojcu. Uhvatite ga svake subote u 20 sati na valovima Radio Maestrala.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena