logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
11. Prosinac 2017

Kreće Seasplash platforma #11

Prosinac u Puli
Pred nama je jedanaesta po redu manifestacija Seasplash platforma koja se održava tijekom prosinca na raznim lokacijama u gradu Puli te nudi raznovrsna glazbeno-scenska i sportska događanja, a i ove je godine dio manifestacije Prosinac u Puli. Seasplash platforma predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova i kreativno participira u njihovoj promociji realizirajući niz projekata kroz različite suradnje te njihovu djelatnost predstavlja jednom godišnje zajedno okupljene na ovoj manifestaciji.

Seasplash platforma #11 održat će se od 16. do 31. prosinca 2017. godine u organizaciji Udruge Seasplash. Važno je za napomenuti da Udruga Seasplash tijekom cijele godine podupire razvoj mladih te im omogućava aktivno sudjelovanje u pripremi i realizaciji različitih projekata pa će tako i jedanaesta Seasplash platforma biti realizirana uz podršku polaznika EduSplash - multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, kojoj je i dodijeljena nagrada Ambasador u kategoriji za najbolji edukativni program 2017. godine.

Subota 16.12.
Keep it real (skate contest) / 11 - 03h / DC Rojc - Skate park Rojc & klub Kotač
11 - 20h / DC Rojc - Skate park, 20-03 / klub Kotač
Seasplash platforma #11 započinje natjecanjem skatera u jednom od najljepših skate parkova u ovom dijelu Europe koji se nalazi u prostorima Društvenog centra Rojc u Puli. Skateboard klub Tapija iz Pule okuplja natjecatelje iz Hrvatske i regije koji će u raznim vidovima natjecanja dokazati svoje sposobnosti vladanja skateom, a sve uz glazbenu potporu lokalnih DJ-a. Nakon glavnog natjecanja događaj seli u klub Kotač u DC Rojc gdje će uz projekcije skate filmova te nastupe DJ-a biti održana i dodjela nagrada.
Kategorije natjecanja: jam session, skate race, best trick & mini ramp
DJ’s: TEDDY LEE b2b JINXIE GROOVES
AFTER: klub Kotač / DC Rojc / 20 - 03h
DJ’s: DALE NIXON / KUNA

Petak 22.12.
Jazzavac @ DC Rojc - klub Kotač
Sljedeći događaj je novi glazbeni program pod nazivom Jazzavac. Jazzavac nudi jazz večer uz domaće glazbenike koji izvode izvornu glazbu i prema jazzu se ne odnose formalno već s kreativnim pristupom. U okviru ovog programa bit će predstavljeni najpopularniji oblici jazza u kombinaciji s drugim atraktivnim stilovima s ciljem približavanja ove glazbene vrste širem krugu slušatelja. Glavni gosti programa je zagrebački bend Kozmodrum, a od domaćih pulskih snaga s nama su ponovno fusion bend Shugo’s Foosy.

Subota 23.12.
Roll your Punk @ DC Rojc - klub Kotač
Roll your Punk je još jedan novi program u sklopu jedanaeste Seasplash platforme. Riječ je o koncertu punk-rock bendova koji će biti održan u klubu Kotač u DC Rojc. Osim same svirke i zabave cilj je poticanje mladih ljudi da se bave glazbom, zatim njihovo umrežavanje te suradnja bendova kao i popularizacija, prije svega domaće, a i strane punk-rock scene. Roll your Punk začiniće Cirkus iz Poreča, stari asovi iz Pule Fakofbolan, mlade pulske snage Kani Bastardi i oni koji čiste sve pred sobom, zagrebački Mašinko.

Ponedjeljak 25.12. / 21 - 05h
ShowClash @ Titov park
ShowClash je nastao na temeljima glazbenog programa Showcase koji je začet pod kapom Udruge Seasplash te zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e i producente koji pokrivaju glazbene stilove bass scene. U Titovom parku će se održati clash odnosno natjecanje i “sudar” kultura i stilova sudionika pulske bass scene, a o pobjednicima natjecanja odlučit će publika.
Warm up: VIBRATIONS ADDICT / FOREIGNERS EVERYWHERE in DUB
Clash: MUNCHIES SOUNDSYSTEM / PULAP REGGAE STATION / 808 / ARBORETUM KOLEKTIV / UNTIED / SEASPLASH

Petak 29.12. / 11 - 21h
C.U.B.E. (breakdance & hip-hop contest) @ Klub Uljanik
C.U.B.E. (Coloseum Urban Battles Event) je međunarodno natjecanje breakdance i hip-hop plesačica i plesača koje će se po peti puta održati u sklopu Seasplash platforme. Crew udruge AB Original okuplja plesače iz Hrvatske i inozemstva koji svoje znanje i sposobnosti prikazuju u spektakularnom glazbeno-plesnom događanju.

Subota 30.12. / 11 - 13h
Urban Penetration: New skills on the block
Urban Penetration odnosno “urbano Prodiranje” je događaj kojim Udruga Seasplash ulazi u objekte i prostore koji se nalaze u Puli, u kojima nema i do sada nije bilo sličnih kulturno-zabavnih ili sportskih manifestacija. Ovogodišnji Urban Pentration, u produženom nazivu New skills on the block, predstavit će dvije srodne vrste ekstremnog sporta odnosno prirodne metode razvijanja tijela i uma - parkour i free running. Mlada ekipa iz Pule, okupljena pod nazivom Team Limitless, predstavit će zanimljive vratolomije i sve prisutne dobro zabaviti.

Nedjelja 31.12. / 22 - 06h
Sub Day Zero (NYE party) @ Zerostrasse & park Petra Krešimira IV
Zadnji događaj Seasplash platforme tradicionalno je veliki elektronički doček Nove Godine na tri pozornice koji će se održati u prostorima tunela Zerostrasse te u parku Petra Krešimira IV u Puli. Seasplash, Slurp! i Marsroom pozornice s 20-ak DJ-eva i producenata svih generacija pružit će posjetiteljima mješavinu reggae, dub, d'n'b, jungle, techno, house i trance ritmova za sam početak nove 2018. godine. Slurp! pozornica ponudit će presjek pulskih kolektiva koji se bave organizacijom i izvođenjem elektronske glazbe.
SEASPLASH floor: ROOTS IN SESSION (SLO) / JIN-SAN / DAVID DMT / BRADA SELECTA / SHECO / 207 / MUNCHIES SOUNDSYSTEM
SLURP! floor: LEMON b2b KREKMAN (Balance) / BORUT CVAJNER b2b DISRUPTED PROJECT (Vakum) / ADOO b2b POCO LOCO (Techno je na Selu) / PAPERCLIP PROJECT b2b UNIQUE (Konekt) / BEBETTO b2b XXL (Slurp!) / LI LA - warm up
TRANCE floor: VAL VASHAR / ALEN / FOREIGNERS EVERYWHERE / TOO FAAR
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice