logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
19. Svibanj 2017

Reggae utorak: Zenicafaria Sound, Low Frequency, Stikk

Zagrijavanje za Gotivu na Reggae utorku u Mastersu
Nije bit gotive u osobnom momentu, niti da to traje samo jednom. Nije ni moguće da se izGotiviš na svakom mjestu. Tamo iza urlika dnevnih zooloških aktivnosti, kada buka tramvaja prestaje, kada Kraš odluči da je kraj smjene došao, vrijeme je za gotivu. Dođite na druženje s ekipom u Masters koja svaki obični utorak pretvori u gotivni, plesanje do ranih jutarnjih sati i dašak bijega iz svakodnevnice. Da bi vam doživljaj bio još bolji, pobrinut će se združene snage Zenicafaria Sounda i Low Frequencya. Kako bi dodatno zahuktali priču, sa novim alter egom pridružuje im se Stikk, spreman da baca Kontre. Neka bass linije u utorak 23. svibnja odjeknnu od Ravnica preko teniskih terena pa sve do planinskih masiva oko Zenice, gdje se nastavlja priča od 3. do 8. kolovoza 2017. Znate gdje, znate kada, znate i šta vas čeka… Odbrojavanje može početi.

Festival koji spaja jedinstvo različitosti i slobodu alternativne umjetnosti, slaveći zajedništvo i ljubav u svim njenim formama, dogodit će se i ove godine u svom trećem – i malo drugačijem izdanju.Nakon Gotive I u srpnju 2015. i Gotive II u rujnu 2016., ove godine pronašli su balans koji momentalno smješta festival na početak kolovoza - 3. do 6. 8. 2017.! Uvode dodatna 24 sata čiste gotive, što znači da ćete ove godine u Gotivi uživati četiri festivalska dana. Sasvim dovoljno vremena za kolektivno zbližavanje i postizanje savršeno izbalansiranog i optimalnog užitka za sve nas.

Godine 2017. Gotiva se seli na više hipsometrijske nivoe planine Smetovi, planinskog masiva smještenog 8 km istočno od Zenice sa najvišim vrhom Vis (1025 m/m). Neobičan naziv u pluralu Smetovi su dobili po snježnim nanosima - smetovima, koji su zimi činili gotovo neprohodan masiv. Iz šumskog podnožja penjemo se na vrh, s pogledom na najviše bh. planinske vijence.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice