logo-t

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
21. Veljača 2017

MIMO: Feredon & Embassy 516

„Što se to svira ispod dubrovačkih zidina“
Peti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i Radiju Dubrovnik te live videostreaming. Pod naslovom „Što se to svira ispod dubrovačkih zidina“ MIMO je za ovu priliku ostvario suradnju sa Art radionicom Lazareti pa će ovaj put nastupiti dva sastava iz Dubrovnika. To su Feredon i Embassy 516!

Nakon godina provedenih u sjedenju na kauču i obrađujući stare hitove, četiri hrabra momka iz Dubrovnika odlučila su promijeniti glazbu na lokalnoj razini te postati popularni na globalnoj. Nitko ne zna kada je bend zapravo nastao, ali jedino što sa sigurnošću možemo reći jest da njihova glazba ističe onaj pornografski dio u Porn-rocku.
http://feredon.wixsite.com/feredon

Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde na glazbenom području i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput Inmusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama – 2012. izdaju prvi službeni album "Surveillance Of The Environment" za Geenger Records uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend iz Dubrovnika kojemu je to ikada pošlo za rukom.
http://embassy516.com/

Art radionica Lazareti www.arl.hr
Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, druži se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni - predstavljaju se dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.

Sav prihod od donacija (peporučena donacija je 20 kn) ide izvođačima. Nakon koncerta se družimo na afteru u Spunku.
Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO Facebook stranici i MIMO Yotube kanalu.
Tekst:   MIMO

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice