logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
14. Veljača 2017

Just Dubwise dovodi Warrior Charge u Attack

Just Dubwise #10 with Warrior Charge sound system feat. MC D-Vibe, Dubolik & Homegrown sound
Novo, deseto Just Dubwise okupljanje u klub Attack dovodi 4. ožujka svima nam već poznat Warrior Charge sound system iz Udina, ali nam prvi puta predstavlja MC-a po imenu D-Vibe. U večer će vas svojim laganijim setom uvesti domaćini večeri, Homegrown sound, a zatim će i Dubolik iz Dubbla odradit svoj live set.

Warrior Charge je dub sound system iz Udina nastao 2006. godine. S korijenima u DIY nezavisnoj sceni, cilj im je širiti pozitivne poruke, surađivati s ostalim soundsystemima, glazbenicima i ljudima koji stvaraju bolji svijet. Do sada su dijelili pozornicu s legendama kao što su Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples i drugi te sa svojim crvenim soundsystemom nastupali na mnogim talijanskim festivalima (Zion Station, Festintenda, Heartical Vibes), a od prije koju godinu su i rezidenti dub stagea na Seasplashu.
https://warriorcharge.noblogs.org/
www.facebook.com/Warrior-Charge-Soundsystem

Dubolik je započeo svoju glazbenu karijeru kao gitarist HC punk benda Radikalna Promjena. Godine 2002. sudjeluje u stvaranju benda Radikal Dub Kolektiv, a potom i Radikal Dub Sounda. Tijekom godina oštrio je svoje znanje o produkciji i miksanju pa je tako uspio i u mnogim suradnjama sa stranim izvođačima u obliku remikseva, miksanja dub verzija ili pak miksanja cijelog albuma. Zadnje izdanje mu je prošlogodišnji 12” na 4Weed records, Step outa babylon remix s Mr. Dill Lion Warriah! Projekt kojim se trenutno bavi je Dubble koji je osnovao sa Vanjom nakon razlaza RDK-a. Pokretač je i Dub Tunnel Recordsa na kojem izdaju Dubblove trake. Do sada su objavili četiri 10” vinila na kojima su surađivali s Earl 16-om, Molarom, Danmanom i Echo Ranksom.
https://soundcloud.com/thedubble
www.facebook.com/thedubble/

Homegrown sound je osnovan 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu (današnji Reggae utorak). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise koji se održava i danas. Tijekom godina ugostili su O.B.F. sound system, Brigadier JC-a, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za budućnost nikada se ne prestaju kuhat! Godina 2016. je bitna jer se soundu kao MC prodružila Mia, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku.
www.mixcloud.com/homegrown_sound/
https://soundcloud.com/homegrown_sound
www.facebook.com/pg/karlohomegrownsound/

Početak: 22:00
Upad: 35 kn
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice