logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
22. Studeni 2016

Sassja, The Ufoslavians i Officer Down u Rijeci

Četvrto i predzadnje izdanje ovogodišnjeg Demonstratora donosi nam dva izvođača izvan granica Hrvatske te možda i najjaču epizodu ovog projekta

Tuzlanka Sassja dolazi nam iz "grada soli" (BiH) i jedna je od rijetkih ženskih MC-a u regiji. Zovu ju još i ženom FMJAM-a. Na sceni je već nekoliko godina, a idealno vrijeme za njezin prvi album došlo je upravo u proljeće 2015. „Taktički praktično“ već je u prvim danima digitalne dostupnosti osvojio brojne slušatelje i zaradio izvrsne recenzije. Sassja zna što radi, zna kuda ide i nema kompromisa kad je riječ o odabiru suradnika i pjesama za njezino prvo studijsko izdanje. U 2014. je odabrala izvrsnu međunarodnu ekipu: to su Billain (BiH), Jah Billah (CRO), Kantriman (SLO), Fokus (SRB), Max Rubadub (CH) i Koolade (CRO) koji je i masterirao album. Osim s Mirelom Priselac Remi u singlu „Etikete“, Sassja ima još dva dueta – s Frenkijem, jednim od najpoznatijih regionalnih repera, u pjesmi „Ragga naš“ koja neodoljivo asocira na dancehall 80-ih godina, a surađivala je i s popularnim crnogorskim dvojcem Who See u pjesmi „Trepere mi živci“. Izašao pod Menart etiketom slovi za najjača rap – reggae - fusion izdanja u Hrvatskoj u posljednjih petnaestak godina.
www.facebook.com/SassjaSassja/

Iza imena The UFOslavians kriju se hrvatski producent Marco Grabber (Dalmatian Lounge i Dalmatian Dub) te slovenski producent i DJ Igor Šon, poznatiji kao Haris Pilton (Kalifat Dub). Njih dvojica, znajući za povijest balkan beata i popularnost gipsy groovea širom Europe, a uronjeni duboko u dub i reggae, sjajno su sjedinili karakteristične balkanske puhače s mnogobrojnim gostima (pjevačima, reperima, MC-ima) te ih spojili s balkanskim ritmovima i zvukovima, stvorivši novi sound i glazbeni žanr kojim će prije osvojiti svijet, nego što će se ikada ‘’zavrtjeti’’ u hrvatskom eteru. Možda zbog toga i ne čudi što diljem Europe. Izuzetno zanimljiva i vrlo kvalitetna glazba za sve ljubitelje down tempo duba, loungea, reggaea, ali u doista jedinstvenom i nevjerojatno pitkom spoju s glazbom Balkana. U Rijeku nam od cijelog kolektiva dolaz dvojac Grabber -Pilton ali to i dalje ne znači da fešta nije zagarantirana.
www.facebook.com/theufoslavians/?fref=ts
https://ufoslavians.bandcamp.com/releases

Domaćinsku podršku ovim odličnim izvođaćima daje riječki ska-punk-reggae kolektiv Officer Down.
www.facebook.com/Officer-Down-192414594468/

Demonstrator 4
Petak 2.12.2016 . OKC Palach/Rijeka
Ulaz : do 21h 25kn, iza 21h 35kn

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice