logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
14. Listopad 2016

Mini Dubchina u Pločniku

Dubovi u Međimurskoj
Pripremite se, u Pločnik 27. listopada dolazi opasan val nevjerojatnog bassa i heavy duba! Kakav bi to bio podrum kada ga ne bi prljavi duberi odmah uneredili?! Puno vremena se nema, tako da dođite na mini provod na vrijeme, u 22h! Svi dobro znamo kako je četvrtak neslužbeni početak vikenda, pa je vrijeme da se tim danom počnemo družiti! Glavni krivci, koji će ljuštiti skroz frišku fasadu novog, genijalnog prostora u gradu Zagrebu- Pločnik, su ni više ni manje nego Munchies soundsystem iz Pule, kao i Vrki iz prvog hrvatskog- Digitron soundsystema! Dođite nasmijani i spremni na čagicu, naš mali vrt vas čeka s nestrpljenjem! IRIE!
Ulaz je besplatan

Više o Pločniku: Novi konceptualni prostor u gradu Zagrebu na adresi Međimurska 21, otvorio je svoja vrata ovo ljeto. Pločnik objedinjuje kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča PDV i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja, bila po danu ili noći. Pokrenut je u suradnji Pozitivnog Ritma i tvrtke Alli Consilium (organizatora Lost Theory Festivala). Autor dizajna interijera je POOP Studio. Pripremite se za sve one fine pive koje vam se tamo nude. 

Digitron Soundsystem (Zg)
Digitron je osnovan 2007. godine u Zagrebu, od članova Radikal Dub Kolektiva potaknuti tada ne toliko razvijenom dub scenom u Hrvatskoj, odlučili su izgradi vlastiti soundsystem kojim će promicati dub! Danas je Digitron poznati soundsystem koji djeluje na području Hrvatske i cijele Europe, šireći pozitivnu energiju, kao i poruke. Osim soundsystema imaju produkciju ekskluzivnih dubplatea u steppas dub stilu, koje se može čuti na raznim soundovima diljem zemaljske kugle!
www.digitronsoundsystem.net
https://soundcloud.com/digitron-sound-system-vrx

Munchies Soundsystem (Pu)
Munchies Sound System je projekt pokrenut 2013. god. kada se dvoje prijatelja odlučuju upustiti u izgradnju prvog pulskog soundsystema posvećenog roots i dub glazbi. Inspiraciju nalaze u pionirima balkanskog duba, Digitron Sound Systemu i talijanskom veteranu Warrior Charge Soundsystemu koji im omogućava prve kutije i lekciju o tehničkom dijelu soundsystem priče te uz čiju pomoć započinju izgradnju vlastitog sound systema. Do sada su gostovali na raznim festivalima kao što su: Tides of Youth festival, Seasplash festival, Overjam festival, ponovo Lost Theory festival i Dub Freeqs festival u sklopu Momento Dementa festivala , a sami su organizirali prvi Soundsystem meeting u Puli, te nastavili niz s uspješnim dub eventima. Njihova selekcija je putovanje koje kreće od rootsa 70-ih i 80-ih sve do modernog zvuka ponajviše engleskog i francuskog duba. Omiljeni izvođači su Uk velikani Jah Shaka, Iration Steppas, The Disciples, Aba Shanti, Channel One, Twinkle Brothers, francuski OBF, BBJ i naravno najveći support ide domaćim dub veteranima članovima Radikal Dub Kolektiva Dubble i Digitron Sound Systemu. 
www.facebook.com/munchiessoundsystem/?fref=ts
https://soundcloud.com/munchies-soundsystem
Tekst:   Irie Garden

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena