logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Vijesti
30. Lipanj 2016

Položaji soundsystema Seasplashu

Uz potvrde novih izvođača otkriveni i položaji soundsystema na festivalskoj lokaciji
Ovogodišnje, specijalno izdanje Seasplasha, ugostit će čak deset soundsystema. Možete li si samo zamisliti koliko je to drvenih zvučničkih kutija punih magneta, membrana, zavojnica i tko zna čega sve ne?! Govorimo o tornjevima s tonama materijala i desecima kilovata izlazne snage! Festivalska plaža i tvrđava su dovoljno prostrane, ali ipak, treba to sve negdje smjestiti i smisleno rasporediti. I zato, danas, nakon nekoliko neprospavanih noći trusta mozgova Seasplash tima, imamo priliku vidjeti kako izgleda konačan raspored položaja soundsystema po lokacijama.

MAINSPLASH hosted by:
O.B.F SOUND SYSTEM (četvrtak, 21.7. i petak, 22.7.)
ABASSI HI POWER (subota, 23.7. i nedjelja, 24.7.)
WARRIOR CHARGE SOUNDSYSTEM
DIGITRON SOUND SYSTEM

LIVESPLASH hosted by:
BOTZA SOUND SYSTEM
SASO MANGE SOUNDSYSTEM
SEASPLASH SOUND SYSTEM

ELEKTROSPLASH hosted by:
SEASPLASH SOUND SYSTEM

SOUNDSPLASH hosted by:
MUNCHIES SOUND SYSTEM

BEACHSPLASH hosted by:
BASS MATTERS SOUNDSYSTEM
BARABADUB SOUND SYSTEM

Dolazi još međunarodnih izvođača
Iako nas od početka 14. Seasplasha dijeli još točno tri tjedna, broj izvođača koji će nastupiti na Tvrđavi Punta Christo i dalje raste!

MAX RUBADUB (Švicarska)
Max Rubadub se naziva ovisnikom o remiksiranju. Jedinstveni je izvođač oko kojega se uvijek osjeća jamajkanska vibra. U svojoj glazbi kombinira plesne ritmove sa svježim vokalima, bilo da se radilo o mash-upu, dancehallu, reggaeu, hip-hopu, moombahtonu ili čak dubstepu. Cilj mu je rasplesati posjetitelje, a njegov glazbeni odabir se kreće isključivo u smjeru dobre zabave. Max, osim što zna podići atmosferu, jedan je od najzaposlenijih selektora u Švicarskoj. Njegov projekt SoundMax-studio služi mu za eksperimentiranje i rad na remiksevima. Objavio je uratke za nekoliko izdavačkih kuća kao što su Moss Records, Cast-a- Blast, Gideon Production, Superfly i Ranking Reggae, kao i za svoju izdavačku kuću RubaDub Blends.

MEXICAN STEPPER (Meksiko)
Yasser Serrano, bolje poznat pod svojim umjetničkim imenom Mexican Stepper, spada u treći val meksičkih dub aktivista. Yasser je u kontaktu s glazbom od svojih malih nogu, a sa svojim projektom karakterističnog stila, pod utjecajem francuskog i britanskog duba te meksičke glazbe, krenuo je 2011. godine. Cilj mu je stvoriti nacionalnu dub glazbu koja će ostaviti traga na internacionalnoj dub sceni. Zadnje dvije godine bile su od presudne važnosti za njegovu karijeru jer je kroz svoje dvije turneje posjetio Europu (Njemačka, Francuska, Španjolska, Švicarska), te razne skvoteve, klubove, i festivale kao što su Serendubity, Mash Up the Valley, Telerama Dub i mnogi drugi.

SANDOKAN (Njemačka)
Sandokan Hifi je roots&culture soundsystem iz Berlina. Njihova se selekcija kreće od ranog rootsa 70-ih do rubaduba 80-ih godina. Ovo ljeto slave deseti rođendan na turneji koju će završiti u Zagrebu u AKC Attacku, 22. listopada. Već dugi niz godina sinonim su za soundsystem koji širi glazbenim eterom roots glazbu kao mobilna radio stanica. Od njih možete očekivati samo najfiniju jamajkansku selekciju, rootsa, rockersa, duba i steppersa s puno MC iznenađenja!

Untied label Stage Takeover
Untied je dubstep diskografska kuća nastala 2014. godine u Puli. Ovu nezavisnu diskografske kuće ćini Vedran Pušić a.k.a. 207 (M.U.D, Biscuit Factory, Deep, Dark & Dangereous) kojem je osnivanje etikete bio logičan slijed događaja s obzirom na njegov angažman kao producent i DJ, surađujući sa poznatim imenima dubstep i bass scene kao što su N-Type, Demon, Biome i mnogi drugi. Osim Vedrana članstvo čine Marcello Marjanović (Dega) i Goran Prović (Proove), dva velika zaljubljenika u dubstep i bass glazbu. Iza labela su do sada tri digitalna izdanja, prva dva držala su prvo mjesto na Juno Deep Dubstep prodajnoj ljestvici, te u samom startu dokazali kvalitetu koju su prepoznali i ostali. Početkom ljeta očekuje se i prvi vinilno izdanje, debitantski uradak Reamza i Flipz MC-a, uz remix Leon Switcha (ex-Kryptic Minds). Untied zauzima svoje mjesto na Elektrosplash flooru u vrijeme trajanja 14. Seasplash festivala, u subotu, 23.7.2016., uz posebnog gosta, dubstep producenta iz Engleske Sevena, vlasnika etikete Uprise Audio, i već spomenutog Flipza u ulozi MC-a:
SEVEN
207
DEGA & PROOVE
Hosted by FLIPZ MC
Tekst:   Seasplash

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena