logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
30. Svibanj 2016

Rumble In The Fort u Puli

Rumble in the fort 10. lipnja na Fort Punta Christu u Puli

Nakon odličnog otvaranja ovogodišnje ljetne sezone na Fort Punta Christu u Puli, zabave započinju u punom jeku. U petak 10. lipnja tvrđavu organizacijski osvajaju dečki iz udruge SUB, nastavkom partija zimske sezone na Dub i Garden stageu. Ovoga puta, za razliku od prethodnih partija, bass će se širiti iz čak dva ručno rađena istarska sound systema. Dva live act-a i izvođačima iz čak pet različitih zemalja svijeta. Glavne zvijezde DUB arene dolaze iz Francuske, a odazivaju se na ime Mahom Dub. Izdali su tri albuma (Underground Dubwise, Dub by Sub i The Skankin` Cat), i šest singlica na različitim labelima. Njihove vrijednosti i recept glazbe ostaje konstantan: masivni etno, world, dubwise stepper i roots, ali s novim albumom pomiču granice kreativnosti. Na fortu će nas počastiti digitalnim live setom.
www.mahomdub.com/
www.facebook.com/mahomdubofficiel
https://soundcloud.com/mahomdub
www.youtube.com/user/mahomdub/videos
http://odgprod.com/

Osim Mahoma, iz Italije gostuju Wicked and Bonny u pratnji MC-ija Kali Greena iz Berlina. Sometimes "Wicked", sometimes "Bonny"! jesu dvije riječi koje predstavljaju muzički stil Markusa i Paula, dubmaster i glas Wicked and Bonnya, mladog live/studio projekta započetog 2014 u Bolzanu u Italiji. Nakon uspješne suradnje s domaćinom Munchies sound na Overjam i Outlook festivalu, na fort Punta Christo dolaze predstaviti njihov unikatni stil: ROBOT-A-DUB.
www.wickedandbonny.com/
www.facebook.com/wickedandbonny
www.youtube.com/playlist?list=PLtWEkmp2SUTNOvhfQyv2vSYpsbTHx5iIe

Rezidenti Munchies Sound od studenog 2015. mjesečno organiziraju sound system večeri u Puli. U tim mjesečnim izdanjima uspjeli su u veoma kratkom roku ugostiti regionalne i europske izvođače poput Vibronicsa, Indicu Dubs, Digitron, Warrior Charge, Rockers Dub Master, Dubble, Egoless i Resistence in Dub. Osim organizacije, dečki aktivno puštaju u Italiji i Sloveniji, a i kod nas.
www.facebook.com/munchiessoundsystem
www.facebook.com/udrugasub
www.mixcloud.com/munchiessoundsystem/

Na Bass, Garden, Jungle flooru gostuje Fleck, producent i DJ iz Serial Killaz Recordingsa, Kings Hi-Fi Sound Systema i Boom Sound Collective-a. Rođen u Ateni, Grčkoj gdje je počeo producirati breakbeat, jungle preko duba i hip-hopa. Ima izdanja na labelima poput ODG, Chopstick Dubplate, Scotch Bonnet (Mungos' HiFi), Reggae Roast izmedu ostalih i ima preko 50 release u zadnjih par godina. Fleckova muzika je karakterizirana jednim roots, dub vibeom mixanim sa futuristickim jungle-om i teškim bass zvukovima. Do sada je imao priliku surađivati, remiksati trake izvođača kao sto su Zion Train, Mungos Hi-Fi, Soom T, Speng Bond, Lutan Fyah, Demolition Man, Fitta Warri, Parly B itd.. Zadnjih nekoliko godina putuje po cijeloj Europi gdje je dijelio pozornicu s velikanima poput Horace Andy, Congo Natty, Iration Steppas, Aba Shanti, Stand High Patrol, Dub Pistols i mnogi drugi na festivalima kao sto su Outlook, Boomtown, Seasplash, Let it Roll, WeeDub Festival. U 2015 godini nominiran je za "Best Breakthrough Producer" na Jungle Awardu.
www.facebook.com/fleckathenz
https://soundcloud.com/fleckathens

Qua Rush (UK/I)
Uz Flecka, tlo će zatresti i Qua Rush(a.k.a El Funko). DJ-anjem se počeo baviti 2009. i od tada je otvarao i zatvarao večeri setovima gdje su headlineri bili June Miller, Nymfo, Tantrum Desire, Phil Sourc.. U Londonu nastupa na radiju BassIsland, Digitally Imported, Optical i ponajviše na BNB London Radio gdje je resident svaku nedjelju od 14-16h. Mladi producent čija ce izdanja biti dostupna prije kraja ljeta, spaja zajedno glazbenu prošlost koja ide od punka do funka, duba i hip hopa. Kolekcionar s više od 1000 vinila stvoriti će jedan energični dnb set s tri playera.
www.facebook.com/QuaRush
www.twitter.com/El_Funko

Rezidenti Garden stagea Arboretum kolektiv, domaćoj publici su više nego poznati. U posljednjih pet godina koliko djeluju, nastupali su na mnogobrojnim eventima, da li u organizacijskoj ili izvedbenoj funkciji. Za ovo događanje pripremaju nešto duži set, od jungle-a, liquida do jump-upa i neura.
www.facebook.com/ArboretumKolektiv
https://soundcloud.com/arboretum-kolektiv

Novost na pulskoj sceni jest Vibrations Addict Sound System, novi istarski sound system, hand made, koji će se pobrinuti za otvorenje večeri roots selekcijom.
Upad: 30 kn prije ponoći/ 40 kn nakon

Tekst:   Anja Ilijašević

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena