logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
11. Svibanj 2016

One Love World Reggae Festival 2016.

Morgan Heritage, Yaniss Odua, Chronixx, Jesse Royal, Harrison Stafford i Aswad „u jednoj ljubavi“
Ne, ovo nije remix poznate stvari Josipe Lisac, nego line up četvrtog One Love festivala u Latisani pokraj Udina! Program je ove godine obogaćen s čak šest velikih inozemnih koncerata koji će se održavati na glavnoj pozornici od 20. do 24. srpnja. Prvi dan festivala nastupa francuska dancehall senzacija, Yannis Odua, a zatim Morgan Heritage, prošlogodišnji dobitnik Grammy nagrade za najbolji reggae album, „Strictly Roots“. Lion D u kombinaciji s Jah Sunom zadužen je za otvorenje četvrtka baš kao i Chronixx i njegovi Zincfence Redemption za koje struka kaže da su među najperspektivnijim reggae glazbenicima današnjice.

Vikend je rezerviran za iznenađenja koja bi mogla izazvati euforične napadaje: legendarni Jesse Royal, i Harrison Stafford & Professor Crew koji su i lani napravili kaos, raspametit će i one „najtvrđe“. Moramo napomenuti kako Professor Crew nije bilo kakav bend, već ekipa koja je svirala s velikanima iz različitih razdoblja: Leroy "Horsemouth" Wallace (bubnjar Burning Speara ), Danny "Axeman" Thompson (basist Rite Marley i Peter Tosha), Lloyd "Obeah" Denton (klavijaturist Horace Andyja, U Royja, Beres Hammonda), Dalton Brownie (gitarist Augustus Pabla i Dennis Browna). Posljednje velike glazbene poslastice su kao stvorene za subotnju noć su ekskluziva iz Engleske, Aswad, koji su već nastupali na One Love festivalu prije tri godine i prva dama reggaea, Etana, rame uz rame Gappy Ranksu.

Pjevač Toke i Fido Guido penju se prvi na pozornicu posljednji dan festivala, a Sud Sound System slave četvrt stoljeća što znači da ne biste trebali tek tako otići s festivala, čak ni posljednji dan. Showcase floor otvoren je za izvođače iz različitih dijelova svijeta koji mogu predstaviti svoju glazbu; Aflora (Čile), JiiJah (Mongolija), Ciauda Band (Italia, Francia e Španjolska), Sistah Awa & Eazy Skankers Band (Italija), Ultima Fase (Italija), Sound of Sun (Italija), Rusty Rockerz (Italija), Avionic (Italija), The Young Tree (Italija), Nukleo Soul Gang (Italija) i Pharmakos (Italija). Tradicionalno, Dancehall arenu otvorit će rezidenti Northern Light uz svoje kolege One Love Hi POWA, Ma Gash (Švicarska), Dub Generation Sound System, Bomchilom, Bizzarri Sound i Red Storm. Bomboklat!!
Tekst:   Lovorka Ibrić

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena