logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
10. Svibanj 2016

Otvorenje sezone Fort Punta Christo

Otvorenje sezone Fort Punta Christo 2016.
Tradicionalnim 3ple Dubble Trubble koncertom i partijem, u subotu, 21. svibnja, otvara se nova sezona na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule. Očekuje nas još jedno bogato glazbeno ljeto u znaku sljedećih festivala: 14. Seasplash festival, Slurp!, Dimensions i Outlook, a uz njih tu su koncerti, klupske večeri, izložbe, predavanja, radionice, i još štošta. Novost je da će tvrđava, od 20. lipnja pa do 19. kolovoza, biti otvorena i kroz tjedan, nudeći gostovanja DJ-a, glazbenika, kolektiva, kao i razna druga kulturno-umjetnička događanja.

Za razliku od proteklih godina, party otvaranja sezone ovom prilikom ponudit će i koncertnu pozornicu, u prostoru tvrđave popularno nazvanom Mungos. Na njoj će nastupiti bendovima koji su izdanja objavili za mladi i agilni PDV (Prekomjerna Doza Vinila / Puna Digitalna Vreća), a to su; FOB, Ponor, Stonebride i ESC Life. Showcase floor na terasi ugostit će vrh pulske bass scene; Munchies Soundsystem, Arboretum Lolektiv, PulaP Reggae Station, Brada Selecta i Sheco. Slurp! floor u Grotlu predvodi Boodale, riječki DJ i gitarist grupe Let 3. Uz njega tu su i Puležani Bebetto, XXL, Innaca te štinjansko dijete DJ Laseech.

Mungos live floor - powered by PDV
FOB
Pulski punkrock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, jedan je od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Pjesme sa njihovih albuma tijekom godina postale su stalnim repertoarom domaćih pankera, pjevane u glas s bendom na mnogobrojnim koncertima. Kod prepoznatljivosti FOB-ovog stila nema puno nedoumica; pjevaju o stvarima kojima na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, u pjesmama koji kod većine poklonika svoje vrhunce dosežu u “sing-a-long” refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju “uličnog” punkrock i “melodičnog” hardcore stila. Njihov zadnji, 4. album …ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome… bilo je prvo objavljeno izdanje novopokrenute etikete PDV.

PONOR
Ponor je četveročlani bend iz Zagreba osnovan u studenom 2011. godine. Članovi benda zadnjih petnaestak godina bili su aktivni u mnoštvu nezavisnih bendova koji su ostvarili zavidne rezultate u okviru regionalne i europske scene (Senata Fox, Amok, Storms, Sentence, Gardens of Hiroshima...). Bend zvučno balansira između hardcore, punk i metal zvuka koji su neki recenzenti uspoređivali s ostavštinom bendova poput Integrity, Rise and Fall, Rot in Hell. U kolovozu 2014. godine Ponor, u suradnji s PDV Records, DHP AK47 i My Favourite Records izbacuje debi album Ovo je kraj LP na vinilu, koji obuhvaća i bonus pjesmu, ranije neobjavljenu obradu pjesme Between a Day zagrebačkog benda Brightness

STONEBRIDE
Zagrebački bend Stonebride na glazbenoj sceni djeluje već desetak godina. U tom periodu neumorno i sigurno se drže koncepta jedan album - hrpa koncerata. Prvo izdanje u obličju EP-ja su ponudili 2006. godine pod nazivom Smile & Shine. Već na tom prvom izdanju, bend je iskazao svoje afinitete prema dugim solažama i grezijem, stonerskom zvuku, te si je prigrlio određeni broj ljubitelja takvoga izričaja. Čvrsto zakoračivši u četvrtu etapu svog izdavačko-sviralačkog puta, izdaju svoj četvrti album Heavy Envelope. Za produkcijsku i izdavačku ulogu, Stonebride su se obratili domaćim, ali i stranim izdavačima. Povezali su domaći PDV s njemačkim Setalight Recordsom, koji su zajednički snagama odlučili pojačati blagdansko veselje ljubiteljima moćnog zvuka i izdati album Heavy Envelope u prosincu 2014. godine.

ESC LIFE
ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!llness, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina, od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker Du, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady. Na jesen 2014 godine bend je odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu (Husker Du, Nova Mob). Po povratku s turneje, ESC Life snima svoj prvi album Access All Areas, koji izlazi za zagrebački PDV Records.

PRE & AFTER VINYL SELECTION
Bebetto vs Metniga… dva bubnjara, dva dj-a, masu dobrih vinila!

Terasa – Showcase floor
MUNCHIES SOUNDSYSTEM
ARBORETUM KOLEKTIV
PULAP REGGAE STATION
BRADA SELECTA
SHECO

Grotlo – Slurp! floor
BOODALE
BEBETTO
XXL
INNACA
LASEECH
Tekst:   Seasplash

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena