logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
18. Travanj 2016

Šoguni u Mastersu

Dan planeta Zemlje
Koncertnom i DJ reggae/worldmusic/plešimo veselicom u četvrtak 21. 4. u Mastersu dočekujemo Dan planeta Zemlje. Šoguni će svoj poticaj za slavlje uobličiti u jedan ili dva živa i srčana sviračko-pjevačka reggae/svašta seta, a prekaljeni svestrani DJ M.I.L.E. i domaćin DUB-I potrudit će se da na kraju svega plesači u nama zaspu doista mirne duše.

Tulum kreće u 22, a svirka već oko 22:30
Upad je 20 kn

Trio Šoguni aktualni je izdanak kreativnog glazbenog niza Žana Jakopača koji je započeo još davne 1999. bendom Šo! Mazgoon, a nešto se kasnije nastavio malo drugačijim, ali jednako dobrim Mazgunima. Osim Žana (autor, gitara, glas) u četvrtak svira i Sebastijan Jurić (bas, glas; možda ga poznajete iz bendova Sane i Kazan te raznih zborova) i Nino Orepić (djembe/udaraljke; Naturalna mistika, Kenkedenke…). Žan i Nino nastupali su već kao duo i u Mastersu i na još nekoliko mjesta, no triu u ovome sastavu to će biti skoro prvi nastup. U svakom slučaju prvi na koji donose popis stvari (no to ne znači da će ga se baš i držati) i za koji planiraju izvesti više autorskih pjesama - starih i novih Žanovih - nego obrada. Novi se materijal kuha već nekoliko mjeseci na probama i na nekoliko tuluma/polunastupa, a kuhat će se i u četvrtak u Mastersu. Neke se stvari temelje na reggae ritmici, neke su sambolike, neke afrolike, a ostale su svakakolike.

M.I.L.E. – Muzika iskrena leteća energija
Glazbeni put započeo je radom u Aquarius CD Shopu, gdje upoznaje i širi glazbene horizonte i dobiva poticaj da krene s DJ-anjem, čime se s velikim uspjehom bavi i dan danas. Nastupao je u većini zagrebačkih kultnih okupljališta mladih poput Aquariusa, Funka, Gjuro2, Fanatica, Mastersa, KSET-a, Pauka, AKC Medike, Tvornice, Katrana, Lemona, a tu su i nastupi na Exitu, Terraneu, Motovun Film Festivalu, Animafestu, DORF-u, otvorenju zagrebačkog MSU-a itd. itd… Svoj nastup prilagođava publici, situaciji i mjestu. Tako za ovaj četvrtak priprema plesni set s dosta afro i općenito etno elemenata. Stilski je inače vrlo raznolik pa uspješno u cjelinu spaja glazbene stilove kao što su: funky breaks, house, nu disco, nu funk, glitch hop, drum & bass, afro beat, ethno fusion, nevergreens... Svoj temeljno DJ izraz katkad upotpuni i glasom i tarabukom što još dodatno podiže atmosferu koja zrači iz njegovih nastupa. M.I.L.E. će puštati nakon benda, a možda i između.
https://soundcloud.com/m-i-l-e/exo-tic-mix
https://soundcloud.com/m-i-l-e/mini-afro-mix-funk-wild-160814
https://soundcloud.com/m-i-l-e/camels-are-dancing-too

DUB-I
DJ, producent i organizator, pokretač Mastersovog programa DUBai i Dubeye Sounda 2011. godine. Zaslužan i za gomilu nenajavljenih tuluma i za mnoge divne neslužbene krajeve službenih tuluma u Mastersu. Svojim istančanim osjećajem za tulum i uhom za probir kvalitetne glazbe DUB-I će udariti temelje i staviti točku na i ove veselice posvećene našoj dragoj majci Zemlji i svim ljudima na njoj.
https://soundcloud.com/dubeyesound
Tekst:   Nino

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena