logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
5. Travanj 2016

Objavljen popis izvođača na Outlook festivalu

Objavljen potpun popis izvođača koji ovo ljeto stižu u Pulu na deveti Outlook festival 

Ulazeći u devetu godinu postojanja jači nego ikada Outlook festival upravo je objavio potpun popis izvođača kojim se još jednom dokazuje kao vladajući festival bass glazbe u svijetu. Od 31. kolovoza do 4. rujna najbolji svjetski glazbenici iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između okupit će na pet dana dobrih vibracija i kvalitetne glazbe u domu festivala, tvrđavi Punta Christo pored Pule. Outlook je na svoju listu je upravo dodao 80 novih imena koje predvode Roni Size & Krust present Full Cycle ft Dynamite MC, Benga, DJ Hype, Novelist, ABRA, Million Stylez, The Heatwave, Norman Jay MBE, Gentleman’s Dub Club, Zed Bias i Lenzman. Festival u pulskoj Areni, 31. kolovoza otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley, reggae i dancehall zvijezda, ujedno i najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya.

Upravo na tom mjestu publiku je prošle godine rasplesao pionir drum & bassa Roni Size, koji se ove godine vraća na tvrđavu gdje će s DJ Krustom i legendarnim Dynamite MC predstaviti utjecajnu Full Cycle izdavačku etiketu. Outlook s ponosom najavljuje povratak dubstep kralja Benge, koji je odigrao značajnu ulogu u prvim danima festivala. DJ Hype i Novelist pozvani su da svjedoče velikom povratku grime žanra, dancehall scenu predvode Million Stylez, ponovno se vraćaju miljenici dub publike Gentleman’s Dub Club, kao i Bog garage glazbe Zed Bias, dok drum & bass ritam održavaju Alix Perez, te Lenzman i SCAR s Metalheadz etikete.

Mračnu stranu r&b glazbe pokazat će nam ABRA, jedna od najzanimljivijih debitantica 2016. Tu je i The Heatwave, moćna plesna mješavina pod utjecajem Jamajke i Velike Britanije, hip-hopom će festival začiniti The High Focus Records ekipa, a masnim bas linijama zvučnike će zatresti dubstep igrači Youngsta i Hatcha. Na veliko glazbeno putovanje publiku će odvesti hodajuća glazbena enciklopedija i radijska legenda Norman Jay MBE. Poznata izdavačka kuća Hyperdub šalje svoje prvake Scratcha DVA i Ikoniku, a njihove suradnike, Teklife izdanja predstavljaju Jackie Dagger & Feloneezy (Mystic Stylez) iz susjedne Srbije.

Outlook je i ove godine osluškivao puls regije, te će tako pred međunarodnom publikom predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova, producenata i DJ-a. Na vrhu popisa je svakako Elemental, odnedavno i vlasnici Porina za pjesmu godine. S domaćeg terena stižu Kandžija i Gole žene, međunarodno sve uspješniji dub i dubstep producent Egoless, zatim jedan od najplodnijih drum & bass producenta Filip Motovunski, dok će Bamwise, Dubble i Digitron predstaviti vrlo živu hrvatsku dub scenu. Iz BiH i ove godine stiže uspješan producent Billain, iz Slovenije uvijek vesela Roots In Session ekipa, iz Srbije višečlani roots reggae sastav Hornsman Coyotea & Soulcraft, predstavnici Baseline ekipe M-Tech & Double B te već spomenuti Mystic Stylez. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu, a u sljedećim mjesecima bit će otkrivene sve pozornice kao i zabave na brodovima te mnoštvo dodatnog sadržaja.

O zvuku se vodi posebna briga na Outlook festivalu, a najbolji svjetski soundsystemi čine samo srce festivala. Ove godine da upravljaju moćnim Outlook razglasima pozvani su: OBF Soundsystem, Shanti D, Dan Man, Rider Shafique, Earl Gateshead, Charlie P, Dubble, Danny T & Tradesman, Sinai Soun, Iration Steppas, Jah Shaka i Channel One. Uz njih nezaobilazni su majstori ceremonije, MC-i, a mikrofonom ove godine vladaju SP:MC, Killa P, Crazy D, Fox, MC AD, Steppa Style, Visionobi, Codebreaker MC, Tonn Piper, MC Flux, Sense MC i mnogi drugi.

Tvrđava Punta Christo, u kojoj se smjestio festival jedna je od najslikovitijih festivalskih lokacija na svijetu. Između pozornica, kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, Outlook festival je našao idealan balans između dnevnog odmora uz more, i glazbe do dugo u noć. U prodaji je ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova po cijeni od 660kn, nakon čega će cijena biti 850kn. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Tekst:   PDV

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena