logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
4. Travanj 2016

10. Festival tolerancije

Glazbeni program festivala tolerancije - JFF Zagreb 9. - 15. travnja 2016. 

Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio desetog izdanja Festivala tolerancije. Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave i dodatni glazbeni izričaji poput klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.

Osim dugogodišnjih gostovanja vrsnih klezmer bendova, festival se može pohvaliti kao filmski festival s najkvalitetnijim programom elektroničke glazbe. Do sada je ugostio mnoge renomirane strane i domaće producente i DJ-eve kao što su: Phon_o, The cloniOUs, Cid Rim, schlachthofbronx, LEFTO, Romare, KU BO/Stereotyp, Ogris Debris, Joyce Muniz, CFSN DJs te mnoge druge. Jubilarni nastavak festivala proslavit će se s najjačim glazbenim programom do sada, a to su čak tri koncerta i tri klupska programa. Glavni gosti festivala su odlična Flo Real, izvrstan jazz sastav Kompost 3, romski bend Karavan Familia i zagrebački Jewsersi. Program će se održat u kinu Europa, novootvorenom Peperu, terasi Swanky Monkey Gardena, a zatvorit će se već tradicionalnim klupskim programom u klubu Super Super.

Subota, 9. travnja @ kino Europa
Jewsers - live/ ulaz samo uz pozivnicu

Subota, 9. travnja @ Peper - 21h
DJ M.I.L.E. (room 1) + Stanko Bondža (room 2)
25kn

Nedjelja, 10. travnja @ Swanky Monkey Garden - 21:00
Kompost 3 - live (AT)/ ulaz besplatan

Utorak, 12. travnja @ Swanky Monkey Garden - 21:00
Karaván Familia (HU) + afterparty w. Goulash Disko DJs (Iva & Yves)/ ulaz besplatan

Petak, 15. travnja - closing party @ Super Super
Flo Real (Mahogani Music / AT) + Jan Kinčl Zero (Cycle) + phillipe (CFSN)
25 / 35kn – limitiran broj ulaznica u pretprodaji je preko Entrio.hr-a.
LINK: https://goo.gl/XNueFQ

Vrlo nisku cijenu ulaznice omogućio je Austrijski kulturni forum. Glazbeni program podržan je od: Instituta Balassi (Mađarski institut u Zagrebu) & AKF

Više na: http://festivaloftolerance.com/

Flo Real (Mahogani Music)
Počevši kao dio poznatog Dub Cluba u Flex Clubu te kao warm up legendarnih Kruder & Dorfmeisterovih G-Stone mjesečnih večeri, Flo Real se 2010. pridružuje Mahogani teamu i postaje ni manje ni više već Moodymanov aka Kenny Dixon Jr. tour manager i support DJ. Za Novu godinu imala je čak dva nastupa. Prvi u New Yorku, a odmah nakon na izvrsnom tulumu u Mexicu. Ove godine nastupiti će na Dimensions Festivalu u Puli i na Soundwaveu u Gardenu, ali nastup u Festivalu tolerancije je ipak njen premijerni nastup u Zagrebu. Očekujte najbolje što soul, boogie, funk, disco, house i old school hip-hop mogu ponuditi.
http://flo-real.com/
https://soundcloud.com/fjspins

Kompost 3 (Laub Records)
Nekoć davno bečki cimeri, danas prava jazz atrakcija. Divan, inventivan, progresivan i izuzetno zabavan Kompost 3 postaje jedan od glavnih austrijskih muzičkih izvoza, a za svoj rad 2014. godine biva okrunjen s dvije izuzetno cjenjene nagrade kao što su Bremen Jazz Award i BAWAG P.S.K. Next Generation Jazz Award. Oni svoje instrumente koriste na vrlo maštovit i nekonvencionalan način te svojim nastupima prkose klasičnim jazz standardima. Vlastitu glazbu predstavili su od Češke do Mexica na najboljim svjetskim "ne samo jazz" festivalima.
www.laubrecords.com/kompost3/bio

Karavan Familia (EMI)
Karavan Familia je ciganska glazbena skupina iz Mađarske koja svira tradicionalne glazbene aranžmane s individualnim efektima i zvukovima. Prava ciganska atmosfera s nešto Mississippi bluesa, flamenca, rumbe i istočnim korijena. Oni su prava pravcata obitelj koja želi popularizirati i sačuvati umjetničku i ljudsku vrijednost ciganske kulture. Njihov cilj je osvježiti cigansku folk glazbu spajajući tradicionalne i popularne elemente u svojoj glazbi.
www.karavanfamilia.hu

Jewsers
Jewsers je klezmer sastav osnovan 2002. god. u okviru Židovske općine Zagreb i jedini je klezmer sastav na ovim područjima. Osim sto su predstavili klezmer hrvatskoj publici, kritika ih je prepoznala kao interesantne, inovativne i jedne od kvalitetnijih sastava u Hrvatskoj. Svoju popularnost duguju brojnim nastupima i to na različitim muzičkim scenama: od Dubrovačkih ljetnih igara do B. P. cluba, od uličnih festivala do Dvorane HGZ i turneje u Izraelu. Glazbu Jewsersa nije lako opisati. Svoj stil nazivaju globalni klezmer, a to su američki, balkanski, bliskoistočni i istočnoeuropski klezmer stopljeni zajedno, začinjeni jazzom, ciganskom glazbom, hrvatskim folklorom, rock i latino ritmovima te s puno improvizacije. 2003. godine Anubis records izdao je njihov prvi album Jewbox.

Goulash Disko DJs (Iva & Yves)
Goulash Disko večeri pokrenuli su Iva Kvakić i Yves Taquet 2011. godine u Dublinu. Vizija večeri uvijek je uključivala kombinaciju world glazbe s elektroničkom glazbom i pratećim plesom te nastupima raznih izvođača, dekoracijama, hranom i pićem. Goulash Disko je bilo mjesto za otpuštanje kočnica, gdje bi publika plesala s DJ-ima i plesačicama na pozornici, pa nije ni čudo da su u roku od tri mjeseca rasprodali klub i privukli preko 600 posjetitelja. Klupska priča pretvorena je u prvi ljetni festival financiran putem crowdfundinga, koji će se ove godine ponovno održati na Visu.
www.goulashdisko.com

M.I.L.E. Muzika Iskrena Leteća Energija
DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Svoj nastup prilagođava publici, situaciji i mjestu. M.I.L.E. je stilski vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja glazbene stilove kao što su: funky breaks, house, nu disco, nu funk, glitch hop, drum & bass, afro beat, ethno fusion, nevergreens, te njegovi energični nastupi ne ostaju nezapaženi.
https://soundcloud.com/stream
www.mixcloud.com/milepopovic794

phillipe (CFSN)
phillipe je jedan od osnivača CFSN-a. Organizator je Illectricity festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti, suorganizator FRüHSTüCK i phillitchevanje klupskih večeri, te koordinator i promotor glazbenog programa Festival tolerancije (JFF). Sate ponekad provodi producirajući vlastitu glazbu, remiksirajući tuđu ili slagajući sound design za neke druge mlade vizualne kreativce, samo mu vrijeme ne teče u korist, a dani su kratki. Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, preko Balkana do Budimpešte, Graza, Praga sve do Wroclawa u dalekoj Poljskoj. Česti je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe. Po službenoj dužnosti posjetio je: najstariji dnb festival u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz u Bugarskoj, Exit Festival, Share Festival, MAD Festival, Elevate Festival, Republika Festival u Rijeci, Hartera, Echo, Soundwave Croatia, Dimensions i Outlook u Puli, Unknown u Rovinju, Hideout, Terraneo, The Garden Festival, Špancirfest, te mnoge druge.
www.facebook.com/xphillipex
www.facebook.com/cfsn.org

Tekst:   cfsn

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice